Öğrencilerden ilginç saç tasarımları

Silifke Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nden Güzellik ve Saç Bakımı Hizmetleri alanı öğrencilerinin yaptığı saç tasarımları, beğeni topladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2012 12:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Saç tasarımını işletmelerde staj yapan 27 öğrenci ve ustaları Kuaför Turgut Karaman yaparken, öğrencilerin yaptıkları ilginç saç modelleri büyük ilgi çekti. İstanbul Boğaziçi Köprüsü ve Ayakkabı saç modelleri görenleri şaşırttı.

Silifke Kız Teknik ve Meslek Lisesi son sınıfı, saç bakımı ve güzellik hizmetleri eğitimi alan öğrenciler ilginç saç modelleri ile dikkat çektiler. Kız Teknik Lisesi son sınıfı öğrencileri, eğitmenleri Kuaför Turgut Karaman gözetiminde hayal güçlerini kullanarak saçlar üzerinde ilginç tasarımlarla, arkadaşlarının saç ve makyajlarını yapıp, öğretmenlerine ve arkadaşlarına defile düzenleyip neler yapabileceklerini gösterdi.

"Biz temel bilgileri yıl boyunca farklı uygulamalarla gösterdik" diyen Kuaför Turgut Karaman, "Hep beraber çalıştık, ama öğrencilerimizin iç dünyalarında tasarladıkları modelleri saç yapımı ve cilt bakımında birleştirince harika modeller çıkıyor, hepsini tebrik ediyorum. İşte geleceğin kuaförleri ve cilt bakım evi uzmanları doğmaya başladı" dedi.

Okul müdürü Sariye Köroğlu, eğitimin öneminden söz ederek, "Toplumsal değişimin ve ekonomik gelişmenin en belirleyici unsuru eğitimdir. Ülkemizin genç bir nüfusa sahip olması eğitimi daha da önemli kılmaktadır. Ekonomik kalkınmada en önde gelen güç nitelikli insan kaynakları olduğu gerçeğinden hareket edildiğinde sahip olduğumuz genç nüfusumuzu nitelikli kılmak eğitim kurumlarının ve biz eğitimcilerin en önemli görevidir. Milli kültür değerlerimizi koruyucu, tanıtıcı, geliştirici nitelikte eğitim vermek, sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli meslek elemanlarını yetiştirmek, öğrencilerimizi yükseköğretim programlarına hazırlamak, kendisine, ailesine, ülkemize yararlı, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı bireyler olarak yetiştirmek, okulumuzun temel hedefidir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber