Hakkari'de kürtçe şarkılar eşliğinde olimpik gün yürüyüşü

Spor Genel Müdürlüğü ve Hakkari Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü tarafından yürütülen 'koşabiliyorken koş projesi' kapsamında kürtçe şarkılar eşliğinde öğrenciler yürüdü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2012 12:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari Şehir Stadyumu'ndaki etkinliğe, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Şehir Stadyumu'nda 'güçlü yarınlar için olimpik gün yürüyüşü ve koşabiliryorken koş sağlıklı yarın için haydi spora' yazılı pankartlar eşliğinde başlayan yürüyüşe bir öğretmenin çaldığı 'düzele' adı verilen müzik aleti ayrı bir renk kattı. Yürüyüş sırasında kürtçe şarkılar da söylendi. Şehir Stadyumu'nda başlayan yürüyüşte, şehir merkezinden 8 kilometre uzaklıkta bulunan piro mevkiinde bir süre dinlenen katılımcılar, daha sonra Şemdinli Gençlik Merkezi'n halk oyunları gösterisini izledi.

Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, Türkiye genelinde olimpik gün yürüyüşü düzenlendiğini ifade ederek, "Ülkemiz, 2020 yılında olimpiyat oyunlarına adaydır. Biz de bu adaylıktan dolayı ilgiyi kendi üzerimize çekebilmek için bu oyunlar, bu tür etkinlikler ülke genelinde yapılıyor. Güldal, ?Biz de bu bağlamda Hakkari'de böyle bir etkinlik düzenledik. Ama maalesef şu anda Hakkari'deki toplumsal olaylar nedeniyle fazla bir katılım olmadı. Fakat güzel bir yürüyüş gerçekleştirdik.? şeklinde konuştu. Yürüyüş sonunda bütün katılımcılar Şehir Stadyumu'nda kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber