Ağaçlandırma faaliyetleri, Kredi Yurtlar Kurumu'na kadar uzandı

Şehir merkezinde birçok yerde ağaçlandırma çalışmalarını aralıksız sürdüren Bayburt Belediyesi, Çaykara Kavşağı'ndan Kredi Yurtlar Kurumu'na kadar Bin 700 metrelik uzunluktaki orta kaldırımda ağaçlandırma çalışması yaptı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2012 13:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bayburt Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan ağaçlandırma çalışmalarını yerinde takip eden Belediye Başkanımız Hacı Ali Polat, personel ile birlikte orta kaldırıma ağaç dikti.

Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Kondolot, Fen İşleri Müdürü Raif Kalekahyası ve Park ve Bahçeler Müdürü Nuh Karaca ile birlikte ağaçlandırma faaliyetlerini yerinde takip ederek ağaç diken Belediye Başkanı Polat, çalışmalarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bayburt'ta ağaçlandırılması gereken her yeri ağaçlandırmak için gayret sarf ettiklerini, Şehitosman başta olmak üzere mezarlılarda, Orta kaldırımlarda, park ve bahçelerde aralıksız ağaçlandırma faaliyetlerinin devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Polat,

"Şu anda da arkadaşlarımızla birlikte Çaykara Kavşağı'ndan Kredi Yurtlar Kurumu'na kadar olan Bin 700 metre uzunluğunda olan orta refüjde ağaçlandırma çalışması yapıyoruz. Biz daha önceki süreçte Kayışkıran'dan başlayıp Yeni Sanayi bölgesinin önüne kadar ağaçlandırma çalışmalarımızı yaptık. Bizden önceki bütün Belediye çalışmalarında 2 bin 200 metre uzunluğunda ağaçlandırma yapılmışken, biz geçtiğimiz 3 yıl içerisinde ve bu sene yaptığımız çalışmalarla 8 bin 000 metre ağaçlandırma yaptık. Şu andaki çalışmada bitmiş olduğu zaman yaklaşık olarak 12 bin metrelik orta refüj ağaçlandırma çalışması yapmış olacağız. Ağaçları da seçerken özellikle yolu kapatmayacak büyüklükteki ağaçları tercih ediyoruz. Süs Elması, Süs Eriği, Top Akasya, Sarı Çam, Batı Ladini ve Mavi Ladin çeşitlerimizden orta refüje ağaçlandırma çalışmamızı yapıyoruz" dedi.

Ağaç dikmekten daha önemli üzerinde durulması gereken konunun ise ağaçların bakım ve sulaması olduğunu ve bunun çözümü için de özellikle damla sulama yöntemiyle ağaçları sulamaya gayret ettiklerini dile getiren Belediye Başkanı Polat, "Şimdiye kadar itfaiye marifetiyle suladığımız ağaçlar, biraz zarar görüyordu. Her ağaçlandırma alanının üst kotuna bir depo koymak suretiyle ya da şebeke bağlantısı oluşturmak suretiyle damla sulama sistemiyle ağaçlarımızı sulayacağız.

İş-Kur'a sunmuş olduğumuz toplum yararına çalışma projesi çerçevesinde almış olduğumuz 125 çalışanımızla birlikte ağaçlandırma faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesindeki elemanlarla yoğun şekilde çalışmalarımızı devam ettiriyoruz" diye konuştu.

Bayburt'ta ağaçlandırma faaliyetlerinin sadece Belediye ile olmayacağını aynı zamanda herkesin imkanları ölçüsünde ağaç dikmesi gerektiğini vurgulayan Belediye Başkanı Polat, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

"Herkes her sene kendisine bir hedef koysun. Ben bu sene kaç tane ağaç diktim ve kaç tane ağacı yaşatıyorum. Bizim bu konuda 5 yıllık bir hedefimiz vardı; 5 yılda 100 bin ağaç dikeceğiz dedik. Şu andaki çalışma hızımız devam ederse 5 yılda 100 bin fidanı toprakla buluşturmuş olacağız.

Bayburt yemyeşil hale gelsin istiyoruz. Bayburt'un görsel açıdan da çok güzel bir hale gelmesini istiyoruz. Özellikle de Bayburt'un girişi ve çıkışı, dışarıdan gelen insanların Bayburt hakkında ilk intibahlarını oluşturduğu için bu alanlardaki ağaçlandırmaya çok önem veriyoruz. Ağaçlandırma çalışmalarımız bittikten sonrada ilgili alanların peyzaj çalışmalarını devam ettireceğiz ve çimlenmesini gerçekleştireceğiz. Daha sonra orta refüjünü ağaçlandırdığımız yolların sağ ve solunda bulunan kaldırımlarını da ağaçlandırmaya uzun vadede kendimize hedef olarak belirledik.

Bu sene Ağaçlandırma Genel Müdürlüğü'nden bedelsiz olarak 7 bin 350 adet ağaç aldık.

Orman ve Su İşleri Bakanımız Bayburt'a geldiği zaman 'Yeter ki siz ağaç dikin biz verelim' dedi. Bizde takibini yaptık, istedik ve aldık. Şu anda Bayburt Belediyesi ilk defa deposunda ağacı olan bir halde çalışıyor. Kendi ağacımızı depomuzdan alıp ilgili alanlara dikmeye devam ediyoruz. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımız bize dua etmeye devam etsinler, biz Bayburt'u yemyeşil hale getireceğiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber