Yeni Anayasaya destek yüzde 68; Komisyon'dan umutlular yüzde 21

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) tarafından 81 ilde 104 bin kişi ile yapılan ankette; yeni anayasa isteyenlerin oranı yüzde 68 çıktı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2012 15:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"Mevcut anayasa yeterli" diyenlerin oranı ise yüzde 13'te kaldı.

İstanbul'da bir grup gazeteci ile bir araya gelen HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, 81 il ve 226 ilçede 104 bin kişi ile yüz yüze görüşerek yaptıkları anketin sonuçlarını açıkladı. Sonuçlara göre ankete katılanların yüzde 68'i yeni anayasa istiyor. "Anayasada kısmi değişiklik yeterli" diyenlerin oranı yüzde 19 olurken, mevcut anayasayı yeterli bulanların oranı yüzde 13 olarak gerçekleşti.

"Bugünkü Meclis'in yeni anayasa yapacağına inanıyor musunuz?" şeklindeki soruya katılımcıların yüzde 49'u 'evet', yüzde 51'i ise 'hayır' cevabını verdi. Yeni bir anayasa yapma noktasında hükümetin durumunu 'samimi' bulanların oranı yüzde 29, samimi bulmayanların oranı yüzde 41, 'samimi fakat yöntemi ve üslubu yanlış' diyenlerin oranı da yüzde 30.

Anayasa Komisyonu sorulan vatandaşların yüzde 52'si komisyon üyelerinin anlaşmayacağını ve dağılacağı görüşünü dile getirdi. Yüzde 21'i ise komisyonda uzlaşma sağlanacağı görüşünde.

"Siyasi partiler dışında yeni anayasa çalışmalarında en ciddi çabayı kimler gösteriyor?" sorusunun yöneltildiği vatandaşlar, yüzde 21 ile sendikalar, yüzde 15 ile iş dünyası ve yüzde 5 ile insan hakları kuruluşları görüşünü dile getirdi.

Yeni anayasanın halkın oylarıyla dar bölgeli seçimle belirlenecek 'Anayasa Meclisi' tarafından hazırlanmasına dair HAS Parti'nin teklifini katılımcıların yüzde 58'i olumlu buluyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber