Antalya Büyükşehir Belediyesi: Oktoberfest'i düzenlemiyoruz, destekliyoruz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, dün yapılan AK Parti İl Kongresi'nde kamuoyunda ?bira festivali' olarak bilinen Oktoberfest üzerinden Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni eleştirmesine cevap gecikmedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2012 16:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Oktoberfest'i düzenlemediklerini, desteklediklerini duyurdu.

Başbakan Erdoğan'ın, AK Parti kongresinde Antalya Büyükşehir Belediyesi hakkında yanlış bilgilendirmeden kaynaklı eleştirilerde bulunduğu belirtilen yazılı açıklamada şöyle denildi:

?Antalya, bir turizm kentidir. Turizmin başkenti Antalya'da kültür sanat etkinlikleri ve festivallerin önemli bir yeri olduğu aşikardır. Bu festival, Almanya'da 200 yıllık bir gelenek olarak yaşatılmaktadır. Antalya'ya en çok Almanya'dan turist gelmektedir. Bu tür festivallerin, kentlere katkısı yadsınamayacak kadar önemlidir. Bu tür etkinlikler olduğu zaman turist şehir merkezine gelmekte ve bu sayede esnafın yüzü gülmektedir. Bu festival, radikal kesimler ve bazı basın yayın organları tarafından maalesef istismar edilmektedir. Bu etkinliği belediyemiz düzenlememektedir. Antalya Büyükşehir Belediyemiz, bütün kültür ve sanat etkinliklerine verdiği destek gibi, bu festivale de sadece tanıtım desteği vermektedir. Çünkü birçok firma etkinlik yapmak için belediyelerden tanıtım desteği istemektedirler, Antalya Büyükşehir Belediyemiz de kente ve kentin tanıtımına katkı sağlayacak etkinliklere destek vermekten kaçınmamaktadır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber