Nüfusu 2 bine düşen İbradı'da göçün önüne Saanen keçisiyle geçilecek

İbradı Kaymakamı Bülent Ay, ilçede iş imkanlarının kısıtlı olduğunu, göçün önüne geçmek için Saanen Keçisi Yetiştiriciliği Projesi hazırladıklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2012 18:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İbradı Kaymakamı Bülent Ay, ilçe nüfusunun 2 bin, belde ve köyleriyle birlikte 4 bin olduğunu söyledi. İlçede iş imkanlarının kısıtlı olması sebebiyle İzmir, Ankara, İstanbul, Antalya merkez ile Alanya ve Manavgat ilçelerine yoğun göç verdiklerini belirten Ay, ilçede göçün önüne geçmek için Saanen Keçisi Yetiştiriciliği Projesi hazırladıklarını kaydetti. Ay, proje kapsamında birinci etapta 500, ikinci etapta bin 500 ve üçüncü etapta 5 bin saanen keçisi yetiştireceklerini söyledi.

Kaymakam Ay, "İbradı'da Saanen Keçisi yetiştiriciliğini yaygılaştırarak göçün önüne geçmek istiyoruz. İlk etapta 500 keçi yetiştireceğiz. Bilindiği üzere bu keçi ırkları bol süt veriyor. Yetiştiriciler, keçiden elde ettikleri süt ve süt mamullerini satarak aile bütçelerine katkıda bulunacak. Hedefimiz, 2 yıl içinde 5 bin süt verimi yüksek keçi yetiştirmek. İnsanlar doğdukları yerde doyarsa göçün önüne de geçilmiş olur. " dedi.

Öte yandan, ilçelerinde okuma yazma oranının yüzde 100 olduğunu belirten Ay, bunun 'Rakımımız bin 100, okuma oranımız yüzde 100' diye slogan haline getirdiklerini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber