Kocaeli'de Türkçe Olimpiyatı coşkusu yaşandı

10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın Kocaeli etkinliği coşku içerisinde yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2012 02:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İsmet Paşa Stadyumu'nda gerçekleştirilen Türkçe şölenini yaklaşık 20 bin kişi takip etti. Uluslararası Türkçe Derneği (Türkçeder) tarafından gerçekleştirilen 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın Kocaeli ayağına yaklaşık 20 ülkeden katılan öğrenciler, Türkçe şiir ve şarkılar seslendirdi, oyunlar oynadı. Ceyhun Emre Teoman ile Moldovalı Ekaterina Plesca'nın sunuculuğunu yaptığı etkinliğe, Vali Ercan Topaca, AK Parti Kocaeli milletvekilleri Sibel Gönül, Fikri Işık, Zeki Aygün, İlyas Şeker, MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mahmut Civelek de katıldı.

Program, Filipinler ve Kazakistan'dan Jonna Mae Mateo ile Asel Amirova'nın seslendirdiği ?İnsanlık el ele' şarkısıyla başladı. Şarkıya stadyumu dolduran herkes eşlik etti. Endonezyalı öğrencilerin oynadığı Akçabat yöresi halk oyunları ile Brezilyalı Vitoria Matos'un seslendirdiği Hayde şarkısı büyük alkış aldı. Gecede, Kazakistan ve Kosova'dan Asel Amirova ile Rumeysa Gurmani Çoban Çeşmesi, Moldovalı Anastasia Culeva İkimiz Bir Fidanın, Azerbaycan'dan Hidayet Alivey Baki Gözel Şehir, Irak'tan Yousif Jalal Shwan Hasta Oldum Derdune, Benin'den Ben Younes Salami Hamsi Balığı, Mısır'dan Sahir Ghali Karadeniz potporisini seslendirdi. Gecede ayrıca, Kırgızistanlı öğrenciler Artvin yöresi, Endonezyalı öğrenciler yerel halk, Kenya ve Kırgızistanlı öğrenciler Karadeniz oyunları oynadı. Filipinler ve Belarus'tan Jonna Mae Mateo ve Vlad Voinich ise Utansın Sıkılsın şiirini okudu. Öğrencilerin okudukları şiir herkesin beğenisini kazandı.

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Türk milletinin geçmişte birliği, beraberliği, hoşgörüyü, her renkten her kültürden, her inançtan insanları kucaklamış bir millet olduğunu söyledi. Topaca, şöyle devam etti: ?Bugün de, bu akşam da, yine her bir renkten, her kültürden, dünyanın dört bir köşesinden değişik insanların, değişik renkteki çocuklarımızın bir araya geldiği geceyi coşkuyla kutluyoruz. Onlara hoşgeldiniz diyoruz. Bizim kültürümüzü, bizim müziğimizi, bizim sanatımızı en güzel şekilde icra ediyorlar. Bizim kültürümüzü, bütün dünyaya kendi ülkelerine en güzel şekilde tanıtıyorlar.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber