Tema'dan su yasası çağrısı

Tüm doğal varlıkların korunarak yönetilmesi gerektiğinİ savunan TEMA Vakfı, suyu varlık olarak tanıyan, yaşam için vazgeçilmez bir hak olduğunu kabul eden ve tek elden katılımcı bir yaklaşımla yönetecek bir Su Yasası'nın çıkarılması çağrısında bulundu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2012 10:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TEMA Bilim Kurulu üyeleri, akademisyenler, bilim insanları, danışmanlar, hukukçular ve uzmanları bir araya getirerek Su Kanunu Tasarı Taslağı hazırladı.

TEMA Vakfı Aydın İl Temsilcisi Mehmet Özdemir yaptığı açıklamada su varlığının korunmasında hukuksal, yönetimsel ve etik yeni ilke ve kurallar getiren TEMA Vakfı Su Kanunu Tasarı Taslağı'nda şu ifadelerin bulunduğunu kaydetti:

?Suya erişim hakkı temel ve yaşamsal bir haktır, ayrıcalık ve öncelik tanınamaz. Su, doğal varlıktır, ticari bir mal olarak görülemez. Sularımız üstün ekosistem yararı gözetilerek tek bir yasa ile ama katılımcı bir yaklaşımla yönetilmelidir. Su aynı toprak gibi yaşamın kaynağı ve temelidir. Bu nedenle yerüstü ve yer altı suyumuz korunmalı, verimli-ekonomik kullanımı sağlanmalı ve geliştirilmelidir. Yönetilmesi zor bir varlık olan suya hayat-hak-varlık üçgeninde odaklanılmalıdır?

TEMA Vakfı olarak Türkiye'nin Su Yasası'na her zamankinden çok ihtiyacı olduğuna inandıklarını kaydeden Özdemir şunları söyledi: ?Bu konuda ilgili Bakanlık ve kuruluşlarca sürdürülen çalışmalar kapsamında 2012 yılı içerisinde Su Yasası'nın çıkarılmasının hedeflendiğini biliyoruz. Gücünü gönüllülerinden alan bir sivil toplum örgütü olarak , nasıl bir su yasasına ihtiyacımız olduğuna dair hazırladığımız TEMA Vakfı Su Kanunu Tasarı Taslağı'nın dikkate alınmasını bir kez daha talep ediyoruz. Eğer gerekli tedbirleri almazsak yakın bir gelecekte suyumuz bizim için ?varlık? değil ?darlık olacak.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber