Ürünleri depolarda çürüyen patates üreticilerinin bekleyişi sürüyor

Hükümetin don mağduru patates üreticileri için dekar başına 200 TL maddi destek kararının ardından, ürünleri depolarda çürüyen patates üreticileri de destek bekliyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2012 10:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ekiz yaptığı açıklamada, geçtiğimiz yıl Kasım ayında yaşanan don vakası nedeniyle ürünleri tarlalarda zarar gören üreticilere hükümetin dekar başına 200 TL destek sağlayacak olmasını memmuniyetle karşıladıklarını kaydetti. Bu destekten Nevşehir il genelinde 270 patates üreticinin faydalanacağını belirten Ekiz, şimdi büyük bir umutla satamadıkları patatesleri depolarda çürüyen üreticiler için destek beklediklerini vurguladı.

Nevşehir il genelinde halen üreticilerin depolarında 51 bin ton patates bulunduğunu ve bu patateslerin büyük bir bölümünün çürüdüğünü kaydeden Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ekiz, "Üreticilerimizin depolarındaki yaklaşık 51 bin ton patates artık kullanılamaz hale geldi. Bu durum üreticimize öyle bir darbe vurdu ki artık bu çürüyen patatesleri depolarından çıkartacak maddi güçleri bile kalmadı. Bu durumda üreticilerimiz önümüzdeki yıllarda ekim yapamaz hale gelecek. Hükümetten tıpkı don mağduru üreticilere olduğu gibi bu üreticilerimiz için de bir destek bekliyoruz. AK Parti Milletvekillerimizin de bu konuda yoğun bir girişimleri var. Bizlerin talebi kilo başına üreticilere 20 Kuruş destek sağlanması." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber