Zerrin öğretmenin hukuk zaferi

Ödemiş'li öğretmenin kaçak kullanım bedeline itirazı haklı bulundu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2012 11:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ödemiş'te elektrik faturasında yer alan kaçak kullanım bedeline itiraz eden Ödemiş Ticaret Odası Anadolu Öğretmen Lisesi biyoloji öğretmeni Zerrin Yiğit, uzun süren hukuk mücadelesini kazanarak 2011 yılı içinde kendisinden kesilen 38,5 TL tutarındaki kaçak kullanım bedelini geri almayı başardı.

Elektrik faturasında yer alan kaçak kullanım bedeli, TRT payı gibi meblağlara itirazların son dönemde yoğunlaştığı ve dizilere bile konu olduğu gözlenirken, konuyla ilgili bir itiraz mücadelesi de Ödemiş'te yaşandı.

ARALIK'TA BAŞVURDU MAYIS AYI SONUNDA SONUÇLANDI

TEDAŞ'ın Türkiye genelinde faturalandıramadığı kaçak kullanımı düzenli ödeme yapan vatandaşın faturasına yansıttığını fark eden elektrik abonesi Zerrin Yiğit, yapılan kesintiyi geri almak üzere 2011 yılının Aralık ayında Ödemiş Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdu. Yiğit'in itirazını haklı bulan hakem heyeti kesilen tutarın iadesine karar verdi. Bunun üzerine konuyu yargıya taşıyan Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş. kararın iptali için Ödemiş 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açtı. Mahkemenin belgeleri incelemesinin ardından 23 Mayıs'taki karar duruşmasında Yiğit'in haklı olduğu bir kez daha anlaşılınca 2011 yılı içindeki kaçak kullanım bedelinin iadesine karar verildi. Yiğit'e 2011 yılı içinde fatura edilen 38,5 TL tutarındaki kaçak kullanım bedeli iade edildi.

AMACIMIZ HERKES BİLİNÇLENSİN

Amaçlarının haksızlığa dikkat çekmek ve vatandaşlardan yapılan haksız kesintinin bitirilmesi olduğunu ifade eden Zerrin Yiğit, şöyle konuştu: ?Biz 38,5 TL'nin derdinde değiliz. Ancak biz düzenli şekilde elektrik faturalarımızı yatırırken birileri kaçak elektrik kullanıyor. Bunun faturası bize kesilmemeli. Bu şekilde birileri hakkınca ödeme yaparken birileri de bizim sırtımızdan elektrik kullanmaya devam ediyor. Sonuna kadar takipçisi olduğumuz bu itiraz herkese örnek olmalı. Herkes bu kaçak kullanım bedeli adı altındaki kesinti hakkında başvuruda bulunmalı?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber