Samsun PMYO 10. dönemde 541 öğrencisini mezun etti

Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) 10. dönem mezun olan 82'si bayan 541 öğrenci düzenlenen törenle yemin edip diplomalarını aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2012 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Polis okulunda düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Emniyet Teşkilatı'nın her geçen gün kendisini daha emin adımlarla büyüyüp bünyesine kattığı gençlerle de güçlendiğini belirten 19 Mayıs PMYO Müdürü Ramazan Bal, genç polis adaylarına öğütler verdi. Göreve başladıkları andan itibaren Anayasa ve kanunlara sıkı sıkıya bağlı olmaları tavsiyesinde bulunan Bal, "2 yıllık eğitim sürecinde polis adayları mesleki disiplin, bilgi ve beceri ile donatıldı. Öğrencilerimize mesleki bilgilerin yanı sıra görevlerini icra edecekleri esnada yasa, akıl, vicdan ve fiziki güç arasında bir denge ve uyum kurma becerisi kazandırılmaya çalışılmıştır." dedi.

Polis adaylarına kanunların uygulanmasında adil ve tarafsız kalmaları çağrısında bulunan Vali Hüseyin Aksoy da şunları söyledi: "Eğitimlerini başarıyla tamamlayan genç polislerimiz çok kutsal bir görevi yerine getirmek için mezun oluyorlar. Emniyet Teşkilatı bu anlamda kendisini yenileyen, geliştiren kurumlarımızın başında geliyor. Halkın huzur ve güvenliği, vatandaşın can ve mal emniyeti, kanun hâkimiyeti ve devlet otoritesinin sağlanmasında Emniyet Teşkilatı önemli bir görev üstleniyor. "

Konuşmaların ardından öğrenciler hep birlikte yemin ederek polisliğe ilk adımlarını attı. Törende, daha sonra okulu ilk 10 içerisinde bitiren öğrencilere diplomaları ve çeşitli hediyeleri protokol üyeleri tarafından verildi. PMYO bandosu eşliğinde resmigeçit yaptıktan sonra mezuniyetlerini şapkalarını havaya atarak kutlayan genç polisler, arkadaşları ve aileleri ile sevinçlerini paylaştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber