Mersin'de polise kaleşnikofla saldıran şahıs yakalandı

Mersin'de polis merkezi önünde nöbet tutan çevik kuvvet polislerine kaleşnikofla saldırı düzenleyen terör örgütü üyesi yakalandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2012 14:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Silahlı saldırıyı gerçekleştiren V.K. ile birlikte terör örgütü lehine yapılan korsan eylemlerde polise ve bazı iş yerleri, araçlara el yapımı patlayıcı ve molotof attığı iddia edilen 6'sı çocuk 12 kişi adliyeye sevk edildi.

Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü lehine düzenlenen korsan gösterilerde polislere, iş yerlerine ve araçlara molotoflu saldırı düzenleyen terör örgütü yandaşlarını yakalamak için çalışma başlattı. Özel Harekat ekiplerinin desteği ile Şevket Sümer, Güneş ve Hal mahallelerine sabahın erken saatlerinde eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyon sonucu 6'sı çocuk 12 kişi gözaltına alındı. Şahıslarla ilgili yapılan çalışmalarda V.K.'nin 21 Mart Nevruz akşamı Siteler Polis Merkezi önünde nöbet tutan polislere kaleşnikoflu saldırıyı gerçekleştiren kişi olduğunu belirledi. Aynı operasyonda göz altına alınan M.K.'nin ise 10 Mayıs'ta Akdeniz ilçesi Yeni Mahalle'deki bir börekçi dükkanına parça tesirli el yapımı patlayıcıyı atan şahıs olduğu tespit edildi. Diğer şahısların ise korsan gösterilerde polise ve bazı iş yerlerine molotoflu ve taşlı saldırı düzenledikleri belirlendi. Şahıslar, sağlık raporu için Mersin Devlet Hastanesi'ne getirildi. Terör örgütü yandaşları, alınan raporların ardından adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber