Bakan Şahin'den mezun polislere: Özgürlük ve güvenlik dengesini gözetin

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2012 14:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, polis teşkilatına ilk adımını atanlara Diyarbakır'da nasihatlerde bulundu. Bakan Şahin, yeni polislere, görev yapacakları birimlerde vatandaşlara iyi davranarak, özgürlük ve güvenlik dengesini gözetmelerini istedi.

Diyarbakır Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksek Okulu 10'uncu dönem mezunları için görkemli bir tören yapıldı. Okullarını başarı ile bitiren 417 öğrenci, yemin edip diploma alarak emniyet teşkilatına katıldı.

Tören sonunda kep fırlatan öğrenciler, su hortumuyla birbirini ıslattı. Aileleri ise sevinç gözyaşı döktü. Okulun bahçesinde yapılan törene İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, askeri erkan ile kurum amirleri ve öğrencilerin aileleri katıldı.

Törende konuşan Bakan Şahin, polis memurlarından, güvenlik ve özgürlük dengesini gözetmelerini istedi. Vatandaşın, huzur ve güven içerisinde yaşamasının, en önemli görev olması gerektiğini kaydeden Bakan Şahin, terör başta olmak üzere birçok olumsuzluklar, huzur ve güven, can ve mal güvenliği için tehdit unsuru olduğunu dile getirdi. Bu nedenlerden ötürü güvenlik hizmetlerinin çok önem arz ettiğini kaydeden Bakan Şahin, özgürlüğü de çok önemsediklerini söyledi. Polis ve jandarmaya can ve mal emanet edildiğini hatırlatan Bakan Şahin, bu emanete çok iyi bakmaları gerektiğini, aksi takdirde yaptıkları görevlerin sorgulanır hale geleceğini kaydetti.

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar da 26 polis meslek yüksek okulunda 16 bin öğrencinin mezun olma sevinci yaşadıklarını belirtti. Kılıçlar, polis adaylarına demokratik hukuk devleti ilkelerine uygun hizmette bulunmalarını istedi. Diyarbakırlı şair Cahit Sıtkı Tarancı'nın ?Memleket İsterim' şiirinden bir paragraf okuyan Kılıçlar, öğrencilerin ailelerden büyük alkış aldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Polis Okulu Müdürü Arif Okçu, mesleğe adım atacak olan öğrencilere öneri ve nasihatlerde bulundu. Öğrenciler adına konuşan Dönem Birincisi Cafer Kurnaz ise vatandaşın huzur ve güven içerisinde yaşaması için canları pahasına çalışacaklarını belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından, öğrencilerin yemin etmesi ve tören yürüyüşü ile sona erdi. Törenin sona ermesi ile keplerini havaya atarak kutlama yapan öğrenciler, itfaiye hortumu ile havaya atılan su ile sırılsıklam oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber