PTT binasındaki havalandırma sorununa 'inekli' protesto

Birlik Haber-Sen Mersin Şube üyeleri, merkez Posta Telgraf Teşkilatı Müdürlüğü'nde (PTT) havalandırma bulunmamasını maket inek ile protesto etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2012 15:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğle saatlerinde Merkez PTT önünde bir araya gelen Birlik Haber-Sen üyelerine, KESK Haber-Sen Şubesi ile Bağımsız Haber-Sen üyeleri de destek verdi. Maket inek ile PTT önüne gelen grubun elindeki 'Angusların ahırında var, PTT'de yok' pankartı dikkat çekti. Burada grup adına açıklamada bulunan Birlik Haber-Sen Mersin Şube Başkanı Basri Sapmaz, iyi bir havalandırma için, havalandırmanın, iş yerinin tamamının havasını değiştirecek özellikte olması ve yapılan havalandırma tertibatının çalışanlara zarar vermemesi gerektiğini söyledi.

Sapmaz, buna rağmen kalabalık ve yoğun bir çalışma ortamı bulunan Merkez PTT Müdürlüğü'nde havalandırma tertibatının bulunmadığını, hatta hava alacak bir pencerenin bile olmadığını belirtti.

PTT Bank konsepti tadilatı çalışması sırasında, mevcut havalandırma tertibatının söküldüğünü ve yerine halen yenisinin yaptırılmadığını ifade eden Sapmaz, "11 Nisan 2011 tarihinden itibaren bir yıldan fazla uzun zaman geçmesine rağmen, Mersin PTT Başmüdürlüğü'nün cevap yazısında belirtilen alternatif havalandırma da maalesef bugüne kadar yapılmamıştır. Posta İşleme ve Dağıtım Merkezi Müdürlüğü'nde, Bahçelievler PTT Merkez Müdürlüğü'nde ve benzer pek çok işyerlerinde, çalışanlar sağlıklı çalışma koşullarından yoksundur" dedi.

İşyerlerinde mutlaka iyi bir havalandırma tertibatının bulunmasına değinen Sapmaz, özellikle insanların kalabalık olarak bulundukları çalışma yerlerinde oksijen gazının gittikçe azalması, karbondioksit gazı miktarının artması neticesinde çalışanlarda rahatsızlıkların ortaya çıktığını dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber