Memurun Sicilinde Mutlu Son

Geçen yıl içerisinde, Akdeniz Üniversitesinde görev yapan ve sicilini isteyen bir memura verilen cevabı, 23.11.2004 tarihinde haberleştirmiş ve olayı oldukça garipsemiştik. O tarihten sonra hem Üniversite yönetimi hem de habere konu olan ilgili memur arkadaş sicil ile ilgili girişimlerinden vazgeçmemiştir. Ama nihayetinde, kaybeden Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü olmuştur. Adı geçen memur arkadaşa, 15.06.2005 tarihinde, isteği sicilleri verilmiştir. Detay için başlığa tıklayın.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Temmuz 2005 00:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Daha önce yaptığımız habere bakmak için tıklayın.

Daha önce sitemizde Akdeniz Üniversitesinin sicilinin isteyen memura sicilini vermediğine ilişkin bir haber yapmıştık.

Habere bahsi konu olan memur arkadaş Bilgi Edinme Değerledirme Kuruluna itiraz etmiş, Kurul da, 27.04.2005 tarihinde sicilini isteyen memura sicilinin verilmesi gerektiği yönündeki 2004/12 sayılı Emsal kararının bir örneğinin adı geçen üniversiteye gönderilmek üzere YÖK'e verilmesine karar vermiştir.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulunun söz konusu kararının 23.05.2005 tarihinde bir üst yazıyla Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğüne vermiştir.

Ancak, tüm bunlar olurken, adı geçen Rektörlükte görev yapan memur kişi naklen başka bir ile geçmiş olup, Rektörlük ilgili kişiye verdiği cevapta, naklinin yapıldığını ve özlük dosyasının nakil yaptığı ilde bulunduğunu belirterek, sicillerini ilgili il valiliğinden talep etmesini istemiştir.

Bu son cevaptan sonra, ilgili memur arkadaş bir dilekçe ile yeni nakil olduğu il valiliğine bağlı sağlık müdürlüğünden, ekine Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu kararını koyarak, istemiştir. İlgili sağlık müdürlüğü de Haziran 15'te sicil raporlarının birer örneğini talep eden memura vermiştir.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber