70 bin kişiye tek doktor

Köyleriyle birlikte 70 bin nüfuslu Kütahya Simav'da Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesindeki dört İç Hastalıkları uzmanından 3'ü bir yıl içerisinde tayin sebebiyle ilçeden ayrıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2012 16:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hastanedeki görevine devam eden İç Hastalıkları uzmanı Şeref Seven şimdi 70 bin nüfuslu ilçede vatandaşlara hizmet verebilmek için geceli gündüzlü mesai yapmak zorunda kaldı.

Hastalarına yetişebilmek için sabah saat 08.30 da başlayan mesaisini akşam saat 19.00'a kadar sürdürmek zorunda kalan Seven, ?Günde ortalama 40 kişiye poliklinik yapmam gerekirken bu sayı bazen 100'ü aşıyor? dedi.

Hastanede en fazla yoğunluğun İç Hastalıkları Bölümünde yaşandığını ifade eden Baş Hekim Op. Dr. Naci Çağlar, ?Bir yıl öncesi dört olan iç hastalıkları uzmanı sayımız tayinler sebebiyle şimdi üçe düştü. Her biri birbirinden değerli uzmanlarımızdan Mustafa Özgün Muğla'ya, Hamit Cilveger İstanbul'a, Müslüm Süngü'de İzmir'e tayin oldu. Hastanemizde şimdi iç hastalıkları uzmanı olarak sadece Şeref Seven arkadaşımız kaldı. Hastalara yetişebilmek için doktorumuzun mesaisinde gösterdiği fedakarlık doğrusu her türlü takdirin üzerinde. Arkadaşımız üstelik hekimliğinin yanı sıra başhekim yardımcılığı başta olmak üzere çeşitli birimlerde idarecilik görevlerini de eksiksiz bir şekilde yerine getirmeye çalışıyor. Kendisine şükranlarımızı sunuyoruz. İç Hastalıkları bölümüne yeni uzman için Sağlık Bakanlığımıza talepte bulunduk? dedi.

Hasta Avni Keskin (65), ?Önceleri hastanemizde dört uzman görev yapıyordu. İç hastalıkları bölümü poliklinik açısından son derece rahattı. Şimdi doktor sayısı bire düşünce hem hastalar hem de doktor sıkıntı yaşıyor. Muayene süresi çok kısa sürüyor. Sağlık Bakanlığımızın buna bir çare bulması lazım? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber