Manisa'da üç ayda 30 çocuğun ailelerine rehberlik hizmeti verildi

Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, mobil ekipler tarafından sürdürülen çalışma kapsamında, üç ayda 30 çocuğun ailelerine rehberlik hizmeti verildiğini bildirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2012 17:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl Müdürü Konan, burada yaptığı konuşmada Uluslararası Çalışma Örgütü'nün, 12 Haziran 2002 tarih ve 182 sayılı konvansiyonuyla çocuk işçiliğini yasaklandığını hatırlattı. Çocuk işçiliği ve emeği hususunda toplumdaki bilincin arttırılması ve herkese sorumluluklarının hatırlatılması amacıyla etkinlik düzenlediklerini kaydetti. Manisa'da çocukların eğitimde, oyun alanlarında ve ailelerinin yanlarında olmasını istediklerini dile getiren Murat Konan, ?Özellikle kendi yaş gruplarına uygun olmayan alanlardan, fabrikalardan, fiziksel gelişimlerini olumsuz etkileyebilecek ortamlardan uzak kalmalarını istiyoruz.? dedi. Sokakta çalışan çocukların tespit edilmesine yönelik çalışmalara başladıklarını da aktaran Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü, ?Özellikle mobil ekiplerimiz, okulların tatil edilmesinin ardından daha hızlı çalışacak. Sosyal hizmet uzmanı, öğretmen ve şoförden oluşan ekiplerin sayısını üç çıkardık. Tespit edilen çocukların ailelerine rehberlik hizmeti veriliyor.? şeklinde konuştu.

Çocukların, ailelerinden habersiz, yakın olan İzmir'e çalışmaya gittiğini belirlediklerini vurgulayan İl Müdürü Konan, ?Çocukların daha fazla para kazanmak amacıyla İzmir'e gittikleriyle ilgili tespitlerimiz var. Aileden haberli ya da habersiz giden çocuklarımız olabiliyor. Aileleri çocuklarını Manisa'da zannediyor ama boya sandığını alan, sabah İzmir'e gidip akşam geri dönüyor.? dedi.

Çocuk işçi çalıştırılmaması konusunda sanayideki esnaflardan ve diğer vatandaşlardan duyarlılık beklediklerinin altını çizen Konan, çocuk işçi çalıştıranlarla ilgili kanuni yaptırımlar olduğunu, hapisle birlikte bin liraya varan para cezaları verilebileceğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber