Öğrencilerden 'Rektör bak git'li protesto

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2012 17:11, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Üniversitelerin yaz okulu harç ödemelerinin Yüksek Öğrenim Kurulu'nun kararıyla eşit hale getirilmesi sebebiyle öğrenciler Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü önünde protesto gösterisi düzenledi.

Yüksek Öğrenim Kurulu'nun (YÖK) yaz okulu ücretleri genelgesine göre; öğrenci konseylerinin yaptığı yazılı başvurular incelenerek, yaz okulunda birinci ve ikinci öğretim öğrencilerinin aynı saatlerde ders alması sebebiyle aradaki harç ödemesi farklarının kaldırılarak, tüm öğrencilerin aynı harç ödemesiyle yaz okuluna kayıtlarını yaptırması kararlaştırılmıştı.

Sakarya Üniversitesi Rektörlüğünün kararla ilgili harç ücretlerinde düzenleme yapmaması sebebiyle öğrenciler Rektörlük önünde protesto düzenledi. Öğrencilerin ellerinde bulunan ?Rektör bak git' yazılı döviz ilgi çekti.

Öğrenciler tarafından yapılan basın açıklamasında, ?Üniversitemizin bu uygulamasının zamanlaması manidardır. Harçların son yatırılma gününe iki gün kala bu sistemle öğrencilerin itiraz etme ve seslerini çıkarma haklarının önüne geçilmek istendiği herkesin malumudur. Ancak biz bugün burada haklı olduğumuzu ve sonuna kadar mücadelemize devam edeceğimizi ilan etmek üzere toplandık. Üniversite yönetimini uyarıyoruz: Haksızlık yapılan, Anayasa'nın eşitlik ilkesine aykırı davranılan, eğitimde fırsat eşitliğini ortadan kaldıran her türlü uygulamanın karşısındayız, sonuna kadar direneceğiz'' denildi.

Basın açıklamasından sonra harçları sloganlarla protesto eden öğrenciler olaysız dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber