Polise, 'kadına şiddet olayına yaklaşım' semineri

Bursa Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen panelde konuşan uzmanlar, aile bireyine ve kadına şiddet olaylarında polisin yaklaşımına ilişkin bilgiler verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2012 17:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yıldırım İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Barış Manço Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Aile Bireyine ve Kadına Şiddet ve Polisin Yaklaşımı Eğitimi Paneli'ne çok sayıda polis ve vatandaş katıldı. Yönetim Sistemi Uzmanı Moderatör Yıldıray Ayaz'ın oturum başkanlığını yaptığı panele Uludağ Üniversitesi (UÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü'nden Prof. Dr. Fügen Berkay, UÜ İlahiyat Fakültesi'nden Yrd. Doç. Dr. Mehmet Şanver, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Kahraman Çınar, Yıldırım Belediyesi Sosyal Yardımlaşma İşleri Müdürü Orhan Özel, Psikiyatrist Uzman. Dr. Ayşe Gül Aydın, Bursa Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Nevin Canbaz ve Yıldırım İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı İlker Türkbayrak konuşmacı olarak katıldı.

Panelde, kadına yönelik şiddetin tanımı ve şiddetin çeşitleri, şiddete uğrayan kadınların neler yapması gerektiği, şiddete neden olabilecek psikiyatrik bozukluklar, şiddetin kadın sağlığı üzerine etkileri ve diğer ülkelerde kadına yönelik şiddet konusunda uygulamaların neler olduğu hakkında bilgiler verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber