Aziz Yıldırım, Savcı Berk'i duruşmaya çağırdı

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, şike soruşturmasını yürüten Savcı Mehmet Berk'in de duruşmalara çağrılmasını istedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2012 17:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aziz Yıldırım, dün avukatları aracılığıyla davanın görüldüğü İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yargılamanın genişletilmesi talebini içeren dilekçesini vermişti. ?Şike sahaya yansımamıştır' yönünde karar veren Türkiye Futbol Federasyonu Etik Kurulu üyelerinin mahkemeye çağrılarak dinlenilmesini ve duruşma savcısı Ufuk Ermertcan'ın mütalaasında şike ve teşvik ile suçladığı 9 maçın da duruşmada izlenilmesini talep eden Yıldırım'ın, şike soruşturmasını yürüten Savcı Mehmet Berk'in de duruşmaya çağrılmasını istediği belirtildi.

Yıldırım'ın avukatları bu taleplerini, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 189. maddesinde yer alan ?Birden çok Cumhuriyet savcısı ve birden çok avukat aynı zamanda duruşmaya katılabilecekleri gibi aralarında iş bölümü de yapabilirler' hükmüne dayandırdı. Savcı Berk'i duruşma salonunda görmek isteyen Yıldırım, dilekçesinde gerekçesini ?yargılamaya yapacağa muhtemel katkılar' olarak belirtti.

Bu arada, mahkemeye bir çok sanık tarafından 'yargılamanın genişletilmesi' talebi ulaştırdığı öğrenildi. Mahkemeye taleplerini ulaştıran sanıkların, dinlenilmesini talep ettiği tanık sayısının 200'ü aştığı kaydedildi. Fenerbahçe'nin, Sivasspor ve Gençlerbirliği takımı oyuncularının tamamının tanık olarak dinlenilmesini istendiği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber