Çorum'da '12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü' kutlamaları

12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü nedeniyle Çorum'da bir yürüyüş düzenlendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2012 19:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yürüyüşe Çocuk ve Gençlik Merkezi Müdürü Numan Yakut, müdürlük personeli ve merkeze kayıtlı öğrenciler katıldı. Saat Kulesi'nden başlayıp Valilik önünde sona eren yürüyüş kapsamında öğrenciler çeşitli dövizler taşıyarak çocuk işçiliğine dikkat çektiler.

Çocuk ve Gençlik Merkezi Müdürü Numan Yakut, bazı ailelerin başta ekonomik sebepler olmak üzere aile içi şiddet, ihmal, istismar, terk, aile kurumunun zayıflaması, çok çocuk sayısı, toplumsal değerlerin yozlaşması, kötü alışkanlıklar ve eğitim eksikliği gibi nedenlerden dolayı çocuklarını sokağa çalışması için gönderdiğini veya başıboş bıraktığını söyledi.

Kanunlara göre çocukların sokakta çalıştırılması veya onlardan alışveriş yapılmasının yasak olduğuna işaret eden Yakut, yapılan her alışverişin çocuğu daha çok sokağa bağladığına dikkat çekti.

Yakut, "Sokakta yaşayan-çalışan çocuklarımızın geleceği, fiziksel ve psikolojik ve biyolojik sağlıkları büyük risk altındadır. Her türlü sosyal tehlikeyle karşı karşıya kalan bu çocuklarımıza yapılabilecek temel yardım, sokakta para kazanmalarını engellemek ve onlara para vermemek, çocuklarımızı sağlıklı, geleceğe güvenle bakan birer fert olarak yetişmelerini amaç edinen merkezlere yönlendirmek ve yapacağımız maddi ve manevi her türlü katkıyı bu merkezler aracılığıyla yapmaktır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber