51. Uluslararası Bursa Festivali senfoni konseriyle başladı

Dünyaca ünlü sanatçıları sanatseverlerle buluşturan 51. Uluslararası Bursa Festivali, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ve Kerem Görsev Quartet konseriyle başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2012 11:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin en uzun soluklu kültürel etkinliklerinden olan Uluslararası Bursa Festivali, bu yıl 51. kez sanatseverlerle buluşuyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) koordinasyonuyla gerçekleştirilen 51. Uluslararası Bursa Festivali, Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda, Kerem Görsev Quartet ile Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası'nın aynı sahneyi paylaştığı konserle başladı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'da bu yıl 51. kez düzenlenen festivalin yaza damgasını vuracağını belirterek, ?Kültür ve sanat kenti, medeniyetin başkenti Bursa'da yarım asırdır devam eden bu festival, bir ay boyunca, dostluk ve barış mesajları Bursa'dan dünyaya yayılacak. Festivallerin toplumların buluşma ve kaynaşma ortamları olduğunu biliyoruz. Bursa Festivali, yıllar boyunca Bursa'ya güzellikler kattı, izler bıraktı. Bu yıl da Bursa, organizasyonun en iyi şekilde gerçekleşmesi için kenetlendi. Bursa Festivali, bu şehrin 51 yıllık geleneğidir. Dünyaca ünlü ve değerli sanatçıları Bursa'da sevenleriyle buluşturacak olmanın heyecanını yaşıyoruz.? şeklinde konuştu.

BKSTV Yönetim Kurulu Üyesi Necip Naci Doğru da festivalin özel bir programla sanatseverlerle buluşması adına bir yıldır yoğun bir çalışma yapıldığını kaydetti. Başkan Altepe, eski Büyükşehir Belediye Başkanı Erdem Saker'e ?Festival Onur Ödülü'nü ve festivale destek veren tüm sponsor kurum ve kuruluşların temsilcilerine teşekkür plaketi takdim etti.

BBDSO'nun şef Erol Erdinç'in yönetiminde sahneye çıktığı açılış konserinde usta sanatçı Kerem Görsev'e davulda Ferit Odman, kontrbasta Kağan Yıldız ve saksafonda Engin Recepoğulları eşlik etti. Ünlü sanatçıları beğeniyle izleyen Bursalılar, konserin sonunda sanatçıları alkışlarıyla ödüllendirdi. Bursalı sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği festivalin açılış konserini, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve BKSTV yönetim kurulu üyeleri ile işadamları da ilgiyle izledi.

51. Uluslararası Bursa Festivali kapsamında 15 Haziran'da Nazan Öncel, 18 Haziran'da Mercan Dede & Emel Mathlouthi, 19 Haziran'da MFÖ, 20 Haziran'da Yasmin Levy, 21 Haziran'da Şevval Sam, 23 Haziran'da Sertab Erener, 27 Haziran'da Karagöz Halk Dansları Topluluğu & Özgür Eren ile ?Ben Anadolu'yum' programı, 28 Haziran'da Fatih Erkoç, 30 Haziran'da Ankara Devlet Opera ve Balesi'nin ?Zorba', 1 Temmuz'da Monica Molina ve 3 Temmuz'da da Inna konserleri gerçekleştirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber