Zengin kaçak göçmene çifte pasaport

İstanbul polisi 23 kişilik bir insan kaçakçılığı şebekesini ortaya çıkardı.

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 13 Haziran 2012 09:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Her kaçak için iki pasaport hazırlayan çete, kişi başına 10 bin euro almış.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sahte evrak düzenleyerek, hava ve deniz yoluyla insan kaçakçılığı yapan bir şebekeyi yakaladı.

Yapılan 6 aylık bir takibin ardından şebeke elemanlarının İstanbul, İzmir, Elazığ, Şanlıurfa ve Gaziantep'te örgütlendikleri belirlendi. Hemen harekete geçen polis, 5 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Aralarında şebeke lideri ve organizatör Mehmet Zeki Ö., yardımcıları A.D., R.İ., A.F.E., S.D. ve C.E.'nin de aralarında bulunduğu 2'si kadın 23 kişi yakalandı.

VİZE MUAFİYETİNİ KULLANMIŞLAR

Yakalanan şebeke elemanlarının Türkiye'nin vize muafiyeti olan ülkeler üzerinden Avrupa ülkelerine sahte pasaport ve vizelerle insan kaçakçılığı yaptığı tespit edildi.

Mali polis, şebekenin Kadıköy ve Bahçelievler'de sahte evrak imalathanesi olarak kullandığı 2 ayrı eve baskın düzenledi. Evde yapılan aramalarda çok sayıda sahte ve çalıntı pasaport, sahte kimlikler, sahte diplomalar ve sahtecilik yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi.

Şebeke elemanlarının Türk ve yabancı uyruklu kaçak yolculara biri gerçek diğeri de sahte olmak üzere iki ayrı pasaport temin ettiği anlaşıldı. Kaçak yolcunun gerçek pasaportla Türkiye'nin vize muafiyeti bulunan bir ülkeye gittiği, oradan da sahte pasaport ve vize ile Avrupa ülkelerine gittiği tespit edildi.

VIP KAÇAK YOLCU

Şebeke elemanlarının sahtecilik imalathanesi olarak kullandıkları evlerde aslına tıpa tıp benzeyen sahte evraklar bulundu. Bu evrakların çete tarafından üretildiği anlaşıldı. Şebeke elemanlarının kaçak yolcuları sahte evraklarla Atatürk Havalimanı, Sabiha Gökçen Havalimanı ve Esenboğa Havalimanı üzerinden Avrupa ülkelerine gönderdikleri tespit edildi.

Bu işlem için de her bir kaçak için 10 bin Euro para aldıkları tespit edildi. Şebeke elemanlarını 6 ay boyunca takibe alan polis, 33 kaçağın yurtdışına çıkışlarını engelledi. Polisteki sorguları tamamlanan ve aralarında iki kadın ve bir İran uyruklu kişinin de bulunduğu 23 kişi İstanbul Adliyesi'ne sevkedildi.

SAHTECİLİĞİN FİYAT TARİFESİ

Sahte evrak tanzim eden şebekenin fiyat tarifesi de olduğu öğrenildi. Buna göre piyasaya sahte evrak da satan şebeke üyelerinin fiyat tarifesi şöyle; Sahte kimlik yada ehliyet: 500 TL. Sahte diploma yada kağıt evrak: 200 TL. Çalıntı pasaport üzerine sahte kimlik düzenlemek: 2000 TL. Sahte pasaport ve vize ile Avrupa ülkelerine sevkiyat: 10 bin Euro.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber