Çocukların dişlerini mineral ağırlıklı besleyerek koruyun

Manavgat Sağlık Derneği (MASADER) Başkanı Diş Hekimi Recep Demirtaş, çocuklarda diş çürümelerinin önüne mineral ağırlıklı beslenme ile geçilebileceğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2012 11:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diş fırçalama alışkanlığının 2,5 yaşından itibaren başlaması gerektiğini belirten Recep Demirtaş, çocuklarda diş fırçalama alışkanlığı kazanmada en güzel rol model anne ve baba olduğunu ifade etti.

Recep Demirtaş, şu tavsiyelerde bulundu: "Çocuklarımızın diş sağlığını korumada kalsiyum içerikli beslenmeye özen gösterelim. Çocuklarda düzenli süt içimi, peynir ve yoğurt yenmesi dişlerini güçlendirir. Diş aralarında kalan şekerli, asitli ve çikolatalı yiyecekler temizlenmezse çürümeyi hızlandırır. Çocuklarımıza 2,5 yaşından itibaren düzenli diş fırçalama alışkanlığı kazandıralım. Günde en az 2 defa çocuklarımızla birlikte dişlerimizi fırçalayalım. Fırçalama üst çeneden başlayarak diş eti ve diş arasında 45 derece açı seviyesinde yapılmalı. Fırçalama en 3 dakika olmalı. Diş eti ve diş arasında fırçalama yapılırken diş etleri de fırçalanarak masaj yapılmalı. Diş etlerine yapılan masaj diş eti kanamalarını önler."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber