UMEM, tarım ve hizmet sektöründe eleman yetiştirecek

Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezi (UMEM) Beceri'10 Projesi ile tarım ve hizmet sektörüne eleman yetiştirilecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2012 16:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliğiyle başlatılan UMEM kursları Erzurum'da devam ediyor. Birinci yılını tamamlayan proje kapsamında, iş gücü piyasasının ihtiyaçlarına yönelik olarak ülke genelinde 2 bin 500'e yakın kurs açıldı. Bu kurslardan başarıyla mezun olan kursiyerlerin birçoğu projeye katılan firmalarca istihdam edildi.

2011 yılında sadece sanayi alanında açılan UMEM Beceri'10 Projesi kurslarının, işgücü piyasasının ihtiyaçlarına cevap vermesi ve yüksek istihdam oranları yakalaması sonucunda hem işverenler hem de işsizler için tercih sebebi oldu. Sanayi alanında başarıyla uygulanan projenin, 2012 yılında taraflarca imzalanan protokolle hizmet ve tarım sektörlerine genişletilmesine karar verildi. Bu doğrultuda, hizmet ve tarım sektörlerinde faaliyet gösteren firmaların işgücü ihtiyaçlarına yönelik kurs açılabilecek, bu kurslarda yetişen ve sertifika sahibi olmaya hak kazanan kursiyerlerin çoğu da sanayi sektöründe olduğu gibi projeye katılan firmalarda istihdam edilecek.

KURSİYERLERE GÜNLÜK 20 LİRA

UMEM Beceri'l0 Projesi kurslarına 1 Nisan 2012 tarihinde itibaren katılan kursiyerler teorik ve işbaşı eğitimi süresince günlük 20 lira alacak. Kursiyerlere kurs süresince, 'İş kazası ve Meslek Hastalığı Sigortası' ve 'Genel Sağlık Sigortası' yaptırılacak. Kurslarda başarılı olan kursiyerleri istihdam eden firmalar ise 18 - 29 yaş arası erkekler ve yaşa bakılmaksızın kadınları istihdam eden firmaların 42 ay süreyle (3,5 yıl), 30 yaş üzerindeki erkekleri istihdam eden firmaların 30 ay süreyle 'Sigorta Primi İşveren Payı' ödemeleri İŞKUR tarafından karşılanacak.

Erzurum'da, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) bünyesindeki UMEM Koordinatörlüğü tarafından yürütülen proje hakkında www.beceri 10.org.tr ve www.umem.org.tr adreslerinden, 7/24 UMEM Beceri'10 Çağrı Merkezi 444 86 36'dan daha detaylı bilgi alınabileceği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber