Malatya'da asfaltlama çalışmaları sürüyor

Malatya Belediyesi tarafından Fahri Kayahan Bulvarı'ndan Karakavak bölgesine doğru açılan cadde ve sokaklarda asfalt çalışmaları devam ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2012 16:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, alt merkez olarak projelendirdikleri Karakavak bölgesinde çalışmaları yoğun şekilde sürdürdüklerini ifade etti.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yaptğı açıklamada, 2009 yılında başlattıkları çalışmayla Fahri Kayahan Bulvarı'ndan Karakavak bölgesine doğru, Güngör Caddesi tarafında 3 yeni cadde açtıklarını hatırlattı. Bu 3 cadde üzerindeki yapıların enkaz bedellerini ödedikten sonra imara uygun şekilde yolları açtıklarını hatırlatan Çakır, ''Yeni yolları açtığımızda burada tek bir yapı dahi yoktu. Hem kanalizasyon hem içme suyu altyapılarını tamamladık. Sanat yapılarıyla birlikte imara uygun şekilde yollar tamamlandı. Şu anda burada binlerce konut yapılıyor.'' diye konuştu.

Hızlı yapılaşma dolayısıyla bölgeye yerleşenler olduğunu kaydeden Çakır, ''Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için bu caddelerde asfaltlama çalışmalarına erken başladık. Caddelerin iki tarafını boş bıraktık. Yıl sonuna kadar buradaki drenaj kanallarımız yapılacak. İhaleleri de yapıldı. Drenaj sistemi yapıldıktan sonra da buradaki yan yolları ve kaldırımları düzenleyeceğiz.'' dedi.

Çakır, bisiklet yollarının da yer aldığı proje dahilinde bölgede modern cadde ve sokaklar oluşturacaklarını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber