Antalya'da hatıra binaen yol asfaltlama iddiası

AK Partili Yaşar Tabur, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin kendi yetki ve sorumluluk alanında olmayan bir sokağın belli bölümünde asfaltlama yaptığını iddia etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2012 16:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tabur, sokağın tamamını kapsamayan asfaltlama işleminin hatıra binaen yapıldığını ileri sürdü.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin AK Partili meclis üyesi Yaşar Tabur, Büyükşehir Belediyesi'nin, 11 Haziran 2012 günü yetki ve sorumluluk alanında olmamasına rağmen, Konyaaltı ilçesi Kuşkavağı Mahallesi'nde bir yolun 50 metrelik bölümüne sıcak asfalt döktüğünü iddia etti.

Yasal olarak, 12 metre üzeri büyüklüğe sahip yolların büyükşehir belediyelerinin yetki ve sorumluluğunda olduğunu hatırlatan Tabur, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, ?Her hali ile hatır için yapıldığı aşikar olan asfaltlama işlemi, bitişiğindeki sokak boydan boya delik deşik olmasına karşılık, sadece hatırlı kişinin evinin hizası asfaltlandı ve ekipler bölgeden çekildi. Sıcak asfalt çalışmasında ne kadar fazla ekipman ve personel gerektiği bilinen bir gerçek iken, sadece hatır miktarı yerin asfaltlanmış olması düşündürücü. En azından hatırla birlikte toplamı 200 metre civarı olan sokak asfaltlanmış olsaydı, ekipmanın bölgeye nakli külfeti ile en azından sokakta ikamet etmekte olan diğer vatandaşlara da hizmet ulaştırılmış olurdu.? ifadesine yer verdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin yetki ve sorumluluğundaki yolların durumunun içler acısı halde olduğunu savunan Tabur, şahsa özel olduğunu iddia ettiği uygulamanın ?sorumsuzluk' olduğunu ileri sürdü. Tabur, ?Büyükşehir Belediyesi'nin yıllık faaliyet raporunda yapılan sıcak asfalt miktarının, ilçe belediyelerinin bile altında kalmasının nedeni bu olayla daha iyi anlaşılıyor. Demek ki Akaydın yönetimi, hatır işlerine öncelik tanıdığı için sıcak asfalt ekibini verimli kullanamıyor.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber