Sağlık uygulamalarında yaşanan sıkıntılar değerlendirildi

Sağlıkta dönüşüm programı çerçevesinde sağlık hizmetlerinden toplumun her kesiminin etkin şekilde faydalanabilmesi amacıyla yürütülen programlar değerlendirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2012 16:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl özel idaresinde yapılan toplantıda yaşanan sıkıntılar, çözüm yolları ve diğer kurumların katkıları ele alındı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Recep Aydın başkanlığında gerçekleşen toplantıda konuşan Samsun Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Uzman Dr. Emine Çan, ?Anne ve bebek ölümlerini azaltmak için gebelerin doğumlarını hastanede gerçekleştirmeleri ve mutlaka bir sağlık personelinden yardım almaları önemlidir.? dedi.

Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü Toplum Sağlığı Hizmetleri Biriminden Uzman Dr. Emine Çan ise gebelerin muhtemel doğum tarihleri yaklaştığında daha elverişli yerleşim merkezlerine nakledilmeleri ve burada konaklamalarının sağlanması ile ilgili bir eylem planının hazırlandığını söyledi. Çan, ?İlçe Toplum Sağlığı Merkezleri aracılığı ile özellikle kışın ulaşımı zor olan yerlerde ikamet eden maddi imkan yetersizliği, sosyal nedenlerle sağlık kuruluşlarına ulaşamayan gebeler İlçe ve köylerimizdeki evlerinden alınarak misafir edilmiştir. Doğumları gerçekleştikten sonra evlerine bırakılmıştır.? diye belirtti.

İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Recep Aydın, kar yağışının özellikle etkili olduğu kış aylarında kapanan köy yollarında ulaşımın sağlanabilmesi ve bu tür olaylarda hastalara hizmet verilebilmesi adına seferber olduklarını kaydetti. Bununla birlikte ilde sağlık adına yapımı devam eden devlet hastanesi, sağlık ocakları çalışmaları olduğunu aktaran Aydın, amacın sağlık hizmetlerini kırsal alana yaymak olduğunu dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber