HSYK Yaz Kararnamesi açıklandı: 2 bin 335 savcı ve hakimin yeri değişti

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Haziran 2012 17:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özel Yetkili Mahkemelerin yetkileri ve kaldırılması tartışmaları sürürken HSYK 2012 yaz kararnamesi açıklandı. Ergenekon, Balyoz, Şike ve KCK gibi önemli davalarda görevli hâkim ve savcılar da dahil 2 bin 335 kişinin yeri değiştirildi.

HSYK'nın 2012 Yılı Adli ve İdari Yargı Kararnamesi açıklandı. Buna göre Şike soruşturmasını yürüten özel yetkili savcı Mehmet Berk özel yetkileri alınarak Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine, Balyoz Davası'nın duruşma savcısı Savaş Kırbaş özel yetkileri alınarak İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine, Ergenekon Soruşturmasını yürüten İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız özel yetkileri alınarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine, Dink Davası'na bakan hâkim Rüstem ERYILMAZ ise Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na atandı.Şike Davası'na bakan ve 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne vekaleten başkan olarak atanan Mehmet Ekinci'nin de asaleten atanması gerçekleştirildi.KCK davasının hâkimi Menderes Yılmaz İzmir'e atandı.

Bu arada, Milliyet Yazarı Taha Akyol CNN Türk'te konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamalada Savcı Mehmet Berk'in görev yeri değişikliğini kendisinin talep ettiğini söyledi.

TAM LİSTE İÇİN TIKLAYIN.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber