Türkmen kilimi dokuma kursu

Çorum'da Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülen 'Yaygın Kültürel Eğitim Faaliyetleri' kapsamında başlatılan 'Türkmen kilimi ve halı dokuma kursu' tamamlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2012 18:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kursu başarıyla tamamlayan 24 kadına sertifikaları törenle verildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Bayat Halk Eğitim Merkezi ve Eskialibey Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen kursa, 24 kursiyerin katıldığı belirtildi.

Kursu başarı ile tamamlayan ve kurs süresince çeşitli boyutlarda kilim ve hediyelik eşyalar dokumayı öğrenen kursiyerler, kursun kendileri için çok faydalı olduğunu, kurs sayesinde meslek sahibi olduklarını ve yaptıkları malzemeleri pazarlama imkânı bulduklarını sürece de halı dokuyacaklarını söyledi.

Kurs yöneticisi olarak görev yapan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Şube Müdürü Osman Yüztgenç ise kursiyerlerin ilgisinden ve başarısından amaçlarına ulaştıklarını aktardı.

Yeni bir kurs olarak bakırcılık kursunu da hayata geçirdiklerine değinen Yüztgenç, düzenledikleri kurslardan verim aldıklarını belirtti. Yüztgenç, ''Minyatür kursu açmayı planlıyoruz. Kursiyer bulduğumuz sürece kurslarımız önümüzdeki yıllarda da devam edecek. Kurslarda bizlere destek olan kurum ve kuruluşlara da teşekkür ediyoruz.'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber