Karaağaç'a alternatif köprü

Trakya Doğal Kaynakları ve Enerji Derneği Başkanı Hüseyin Erkin, "Meriç nehri üzerine yapılacak köprü ve bağlantı yolu ile E-5 ve TEM yolları Karaağaç'a ve Pazarkule'ye kolayca ve ekonomik bir şekilde bağlanacaktır" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2012 19:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erkin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Edirne ile Karaağaç Mahallesini birbirine bağlayan tarihi Tunca ve Meriç köprülerine alternatif olarak, Meriç ve Tunca nehirlerinin birleşme noktası yakınındaki ada üzerinden geçecek şekilde Meriç Nehri üzerine alternatif bir köprünün yapılabileceği bildirildi.

Tunca ve Meriç köprülerinin hafta sonu ve bazı günler, bu güzergahta oluşan taşıt ve yaya trafiğini kaldıramaz duruma geldiğini aktaran Erkin, şunları kaydetti:

"Daha kötüsü otobüs gibi büyük taşıtlara kapatılan bu köprüler gelen ziyaretçilere sıkıntı yaratmakta ve esnafımızı zorda bırakmaktadır. Yorgunluktan ve bakımsızlıktan eziyet çektirilen bu tarihi cefakar köprülerimizi rahatlatacak çözümleri bir an önce yapmalıyız. Karaağaç bölgemizi şehirle daha iyi entegre etmek için, Meriç ve Tunca nehirlerinin birleşme noktası yakınındaki ada üzerinden geçecek şekilde Meriç nehri üzerine yapılacak köprü ve bağlantı yolu ile E-5 ve TEM yolları Karaağaca ve Pazarkule'ye kolayca ve ekonomik bir şekilde bağlanacaktır. Bu köprü ve sedde bağlantı yolları projenin kolay ve çabuk hayata geçmesi için DSİ tarafından yapılmalıdır. Önerdiğim bu alternatif köprünün bağlantı yolu da şehir imar yolları kapsamında dizayn edilip karayolları veya belediye imkanlarıyla yapılabilecektir. Yerel planlamayla merkezi yatırım bütçesine alınıp bir yılda bitirilebilecek bu yatırım, Edirne'ye çok önemli bir kazanç sağlayacak. Bu alternatif köprü ve bağlantı yolu, 500 metre uzağındaki tarihi köprülerimizin sadece yaya ve turizm amaçlı ziyaretlere hizmet etmesine imkan vererek bu bölgemizin kıymetini ve yararlanma imkanını arttıracaktır. "

-Vali Sözer'in görüşü-

Edirne Valisi Gökhan Sözer ise Meriç ve Tunca nehirlerinin birleşme noktası yakınındaki ada üzerinden geçecek şekilde Meriç Nehri üzerine yapılacak bir köprünün taşkın sahasında kalacağını ifade etti.

Sözer, "O bölge taşkın altında. Sular seddelere dayanıyor. O nedenle orada yapacağınız her türlü projeyi, taşkın hesaplarına veya beklentisine göre yapmak zorundasınız. Köprü yapacaksınız, ondan sonra taşkın alıp götürecek" şeklinde konuştu.

Muhabir: Rahmi Cinokur

Yayıncı: Nurhan Çorlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber