Müsteşarı faturalar mı yedi?

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 14 Haziran 2012 08:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aile Bakanlığına üç ayda 55 bin liralık kuruyemiş, börek, çikolata, çay ve çiçek alındığının ortaya çıkmasının ardından, Müsteşarın koltuğu gitti?

Fatma Şahin'in başında bulunduğu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarlığına,üç ay içinde 55 bin 928 liralık kuruyemiş, börek, pasta, çikolata, çay, kahve ve çiçek alındığının ortaya çıkmasının ardından, Müsteşar Kenan Bozgeyik görevden alındı. Şahin'in hemşehrisi olan Gaziantep'li Bozgeyik Başbakanlık Müşavirliğine atandı.

CHP Denizli milletvekili Adnan Keskin 23 Mayıs 2012 günü faturaları da ekleyip TBMM Başkanlığına bir önerge verdi ve ?'Bakanlık Müsteşar özel kaleminden yapılan bu masraflar, kimin için ?'' diye sordu. Keskin önergesinde, sosyal yardımlaşma fonuna yoksullar için aktarılan paraların, Halk, Ziraat ve Vakıflar Bankasında 15 gün bekletilip, karşılığında ?'Promosyon parası'' alındığını belirtti. Bu paranın yoksullar yerine, temsil ve ağırlama amaçlı kullanıldığını savunan Keskin, alınan mallar ve harcanan paraların şaşırtıcı boyutta olduğunu vurguladı.

?'KENDİSİ İSTEDİ''

Adnan Keskin önergesine tarih, fatura numara ve bilgilerini de ekledi. Buna göre Ağustos-Ekim 2011 arasında Taze Kuruyemiş, Levent Kuruyemiş, Pres Şarküteri, Öğütler Market, Yunus Market, Funda Pastanesi, Aslı Börek, Çağlayan Meşrubat, Coffe-Store, Mevsim Çiçek ve Ünlü Çiçek adlı firmalardan, 250 lira ile 24 bin 100 lira arasında değişen miktarlarda ve toplam 55 bin 928 liralık alım yapıldı.

Bu önergenin verilmesinden sonra, 18 Ağustos 2011 tarihinden bu yana Bakanlık Müsteşarı olan Kenan Bozgeyik de izne ayrıldı. Dün de çıkarılan kararname ile görevden alınıp Başbakanlık müşaviri yapıldı. Bakanlık ise Bozgeyik'in kendi talebi ile müsteşarlıktan ayrıldığını açıkladı. Aile Bakanlığında 1992 yılında da, SHP'li Bakan Güler İleri, babasının vefat ilanını bakanlık bütçesinden ödettiği için, görevinden istifa etmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber