Başbakan'dan, özürlüler yasası için teşekkür

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Temmuz 2005 11:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yıllardır bekleyen Özürlüler Yasa Tasarısı'nın AK Parti iktidarı döneminde yasalaşmasının hükümetin bu konudaki azim ve kararlılığını gösterdiğini belirterek, "Bu süreci ortada bırakmamak, bu ülkedeki tüm özürlü vatandaşlarımızın önündeki engelleri kaldırmak durumundayız" dedi.

Özürlüler Yasa Tasarısı'nın TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmesinin ardından, bir grup özürlü AK Parti Genel Merkezi'ne gelerek, Başbakan Erdoğan'a teşekkür etti. AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısına katılmak üzere genel merkez binasına gelen Erdoğan, özürlülerin sevgi gösterisiyle karşılandı. İşitme engellilerden oluşan halk oyunları ekibi, Başbakan Erdoğan için özel gösteri sunarken, oyun Erdoğan'ın "haydi" komutuyla başladı. Erdoğan gösterinin ardından halk oyunları ekibine işaret diliyle "Sizi seviyorum" dedi. Erdoğan'a bir grup görme özürlü çocuk da yasa için teşekkür ederek, çiçek verdi.

Erdoğan'ın binaya girişi sırasında özürlüler "Yasamızla duyacağız ve konuşacağız", "Yaşasın Özürlüler Yasası" yazılı pankart açtı. Erdoğan daha sonra, Genel Merkez girişinde bulunan salonda özürlülere hitaben bir konuşma yaptı. Özürlüler Yasası'nın iktidarıyla muhalefetiyle Meclis'ten geçtiğini, bundan memnuniyet duyduğunu dile getiren Erdoğan, "Bu süreci ortada bırakmamak, bu ülkedeki tüm özürlü vatandaşlarımızın önündeki engelleri kaldırmak durumundayız. Bu yasa, onları adeta birer kader mahkumu gibi değerlendirmeyerek onların da katma değer sağlayacağını hesaba katarak, onlara verdiğimiz önemin en yücesi olacak" şeklinde konuştu.

Erdoğan daha sonra görme özürlülere, kabartma seçim beyannamesi, parti programı, hükümet programı ve parti tüzüğü hediye etti. Erdoğan işitme engelliler için de, parti programını ve seçim beyannamesi CD'lerini Genel Merkez'de dağıttı. Erdoğan özürlüler için bundan sonraki sürecin çok daha anlamlı ve güvenli olacağını vurguladı. Erdoğan konuşmasının sonunda Meclis'in tek görme özürlü milletvekili olan Lokman Ayva ile de şakalaştı. AK Parti İstanbul Milletvekili Lokman Ayva'ya "eli sopalı" diyen Erdoğan, "Parlamentoda öyle bir temsilciniz var ki, alem mi alem. Lokman kardeşim eli sopalı, istersen bu yasayı çıkarma. Gerek benim, gerek komisyon üyesi arkadaşlarım gerekse parti yönetimi nezrinde çok görüşmeler yaparak, yasayı takip etti. Tebrik ediyorum" dedi. Erdoğan'ın bu sözleri üzerine Lokman Ayva da, bu yasayla birlikte özürlü insanların da insan olduğunun farkına vardığını ifade etti. Özürlü insanlar arasında da artık ayrımcılık yapılmayacağının altını çizen Ayva, Türkiye'nin özürlüler alanında dünyada birinci lige çıkacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber