AFAD: Şırnak'ta artçılar devam ediyor

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), bugün saat 08.52'de Şırnak-Silopi merkezli bir deprem meydana geldiğine dikkat çekerek, bölgede artçı depremlerin devam ettiğini bildirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2012 11:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AFAD'tan yapılan yazılı açıklamada, AFAD Başkanlığı'nın Ulusal Deprem Gözlem İstasyonları'ndan ve Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'ne ait deprem gözlem istasyonlarından alınan verilerin karşılaştırılması sonucunda Şırnak Silopi'de meydana gelen depremin büyüklüğünün 5.5 olarak hesaplandığı belirtilerek, "Bu depremden iki dakika önce 4.0 büyüklüğünde aynı lokasyonda bir deprem daha meydana gelmiştir. Depremin arkasından çözülebilen büyüklükleri 2.8 ve 3.8 arasında değişen 5 adet artçı deprem meydana gelmiştir. Artçı depremler devam etmektedir." denildi.

Deprem dış merkezine 40 km uzaklıktaki Şırnak-Merkez'de en yüksek ivme değerinin D-B yönünde 73 gal olarak ölçüldüğü ifade edilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi: "Kuzey-Güney sıkışma rejimi altında olan bölgede etkili olan tektonik yapılar, Güneydoğu Anadolu bindirmesi ve yine bindirme karakterli Cizre fayıdır. Yapılan odak mekanizması çözümü çok az doğrultu atım bileşeni olan ters faylanmaya işaret etmekte ve bölgenin genel tektonik yapısıyla uyumlu sonuç vermektedir. Bölgede son yüzyılda meydana gelen depremler, 1915 Şırnak Beytüşşebap M=5.3 depremidir. Bölgedeki deprem aktivitesi AFAD Başkanlığı Deprem Dairesi tarafından 7/24 izlenmekte olup, deprem bölgesindeki hasarlı yapıların kullanılmaması yönünde gerekli önlemlerin alınması rica olunur."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber