Tekfen Filarmoni ile Kapadokya'da klasik keyif

Tekfen Filarmoni Orkestrası kuruluşunun 20'nci yılını, Nevşehir'in Avanos ilçesinde bulunan Zelve Açıkhava Müzesi'nde verdiği konserle kutladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2012 12:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konser öncesi kısa bir selamlama konuşması yapan Şef Saim Akçıl, verecekleri konsere, Çaykovski'nin 'Serenad' adlı eseri ile başlayacaklarını, Kara Karayev'in 'Ayşe ve Dans'ı ile devam edeceklerini, Azeri besteci İlyas Mirzayev'in ney, kanun, ud, piyano ve orkestra için bestelediği konçertosu ile bitireceklerini söyledi.

Kapadokya bölgesinin önemli kültür değerlerini barındıran merkezlerin başında gelen Zelve Örenyeri'nde, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan alınan izinle düzenlenen konser, daimi şef Saim Akçıl yönetiminde yerel ögelerle bezenmiş müzik ziyafeti sundu.

Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş ve Tefken Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Murahhas Azası Ali Nihat Gökyiğit'in yanı sıra bin 500'ü aşkın klasik müzik tutkununun izlediği konserde, şef Saim Akçıl yönetimindeki Tekfen Filarmoni Orkestrası'na solist olarak geleneksel müzik ustalarından udi Yurdal Tokcan, neyzen Ercan Irmak, kanuni Göksel Baktagir ve Azeri besteci-piyanist İlyas Mirzayev eşlik etti.

Çaykovski'nin 'Serenad' isimli eseri ile başlayan konser, Kara Karayev'in 'Ayşe ve Dans'ı ile devam etti. Azeri besteci İlyas Mirzayev'in ney, kanun, ud, piyano ve orkestra için bestelediği konçertosu ile sona eren konserde, orkestraya ud, ney, kanun ve piyano eşlik etti.

1992 yılında, farklı kültürler arasındaki ilişkilerinin geliştirilmesi, barış adına ortak bir dil yaratılması amacıyla, Saim Akçıl şefliğinde kurulan Tekfen Filarmoni Orkestrası, Karadeniz, Hazar Denizi ve Doğu Akdeniz bölgelerinden toplam 23 ülkenin seçkin müzisyenini bir araya getirilmesi ile oluşturuldu.

Orkestra, klasik müzik repertuvarının başyapıtlarının yanı sıra temsil ettiği coğrafyanın yerel müzik aletleri için bestelenen yapıtları da seslendiriyor.

Haber Arama Sonuçları

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber