Canlı bombanın babası ve amcası Çiçek'i ziyaret etti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Temmuz 2005 19:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, dün Adalet Bakanlığı'nda öldürülen canlı bomba Eyüp Beyaz'ın babası ve amcasını makamında kabul etti.

Adalet Bakanlığı önünde öldürülen oğlunun cenazesini teslim almak için bugün Ankara'ya gelen Ilgar Beyaz ve ölen teröristin amcası Samet Beyaz, Adalet Bakanı Cemil Çiçek tarafından kabul edildi. Ziyaret sırasında Baba Ilgar Beyaz ve kardeşi Samet Beyaz, Adalet Bakanı Çiçek'in elini öptü ve geçmiş olsun dileğinde bulundu. Bakan Çiçek de ölen teröristin babası ve amcasına sabır diledi.

Eyüp Beyaz'ın yanlış yola itildiğini ifade eden Çiçek, Türkiye'de bazı şer odaklarının çocukları ailelerinden kopartarak yanlış yollara sevk ettiklerini anlattı. Çiçek "Evlat acısıdır, Allah sizlere sabır versin, biz de böyle olmasını arzu etmedik" şeklinde konuştu.

Güvenlik güçlerinin Eyüp Beyaz'a her türlü kolaylığı gösterdiğini belirten Çiçek, buna karşın olayların bu şekilde geliştiğini kaydetti. Çiçek, "Allah hepimizi korudu. Birçok masum vatandaş da hayatını

kaybedebilirdi" açıklamasında bulundu.

Eyüp Beyaz'ın babası Ilgar Beyaz'ın ziyaret sırasında gözyaşlarını tutamadığı gözlendi. Beyaz, "Büyük geçmiş olsun. Her ne kadar da acımız varsa da keşke hiç olmasaydı" şeklinde konuştu. Çiçek, ''Sen de bizim babamızsın. Ne zaman bir sıkıntın olursa bizi evladın olarak kabul et. Devletin yanınızda. Kapımız size her zaman açık" diyerek acılı babayı teselli etmeye çalıştı.

Eyüp Beyaz ile aynı yola düşenlerin biran önce bu yoldan vazgeçmesi temennisinde bulunan Çiçek, bu yolun sonunun iyi olmadığını vurguladı. Ölen militanın amcası Samet Beyaz ise, 70 milyon Türk insanından özür dileyerek, "Vatan sağ olsun" dedi.

Adalet Bakanı Çiçek, Türkiye'de herkese yetecek kadar imkan ve fırsat bulunduğunu belirterek birlik, dostluk ve kardeşlik içinde çalışılması halinde Türkiye'nin durumunun bugünkünden daha iyi olacağını ifade etti. Yanlış yola düşenlere akın verenlerin, başları derde girdiğinde onlara yardımcı olmadığına işaret eden Çiçek, bu kişilerin yurt dışına çıkarak villalarda yaşadıklarını anlattı. Çiçek, olanın Anadolu insanına olduğunu bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber