Fedakar babaanne 4 yaşındaki torununa böbreğini bağışladı

Geçirdiği havale sonucu 27 gün yoğun bakımda kalan, daha sonra kullandığı ilaçlar nedeniyle böbrek yetmezliği çekmeye başlayan 4 yaşındaki çocuk, 61 yaşındaki babaannesinin böbreğiyle yaşama tutundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2012 14:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya'nın Meram ilçesinde yaşayan Kemal ve Nuran Torun çiftinin üç çocuğundan biri olan 4 yaşındaki Irmak Torun, 8 ay önce yaşadığı yüksek ateş ve üşütme şikayetiyle Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gitti. Torun'a, burada yapılan tedavilerde yüksek ateşe bağlı olarak havale geçirdiği teşhisi konuldu. Durumu ağır olduğu için yoğun bakıma alınan Torun, 27 gün ardından sağlığına kavuştu. Yoğun bakımdan çıkan Torun'a, bu kez tedavi sırasında aldığı ilaçlar nedeniyle böbrek yetmezliği teşhisi konuldu.

Bir süre tedavisi devam eden Torun'un böbrekleri işlevsiz hale gelince doktorlar aileye, ?ya diyalize girecek ya da böbrek nakli olması gerekiyor' dedi. Bunun üzerine aile tarafından uygun böbrek aranmaya başlandı. Torununun diyalize girmesini istemeyen 61 yaşındaki babaanne Menekşe Torun, böbreğini vermek için gönüllü olduğunu söyledi. Ailedeki diğer fertlerin bağış yapmasını istemeyen babaanne, kendi böbreğinin torununa nakledilmesini istedi. Bunun üzerine Akdeniz Hastanesi Prof. Dr. Tuncer Korpuzoğlu Organ Nakli Merkezi'ne başvuran aileden doku örnekleri alındı. Yapılan incelemelerde, babaanne Menekşe Torun'un dokusunun torunu Irmak'a tam uygun olduğu belirlendi. Doç. Dr. Ayhan Dinçkan ve ekibi tarafından babaanneden alınan böbrek torununa başarıyla nakledildi.

Torununun sağılığına kavuşmasından dolayı mutlu olduğunu belirten babaanne Menekşe Torun, torun sevgisinin çok farklı olduğunu ifade etti. Torunlarıyla zaman geçirmeyi çok sevdiğini belirten babaanne Torun, ?Irmak, sağlığına kavuştuktan sonra tekrar oyun oynayabileceğim. Onun diyalize girmesine gönlüm el vermedi. O nedenle nakil olacağını duyar duymaz hemen gönüllü oldum.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber