Ofislerde çalışanlar obeziteye daha çok dikkat etmeli

Samsun MEDİVA Hastanesi Diyetisyeni Dilek Aksümer, Çalık YEDAŞ personeline 'Beslenme alışkanlıkları ve obezite' konulu eğitim verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2012 15:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Katılımcılara başlıca yaş, kilo, aktivite ve beslenme alışkanlıkları konusunda anlatım yapan diyetisyen Aksümer, kişilerin ideal kiloya ulaşmasındaki etkileri, kilo kontrolünde önemli olan hususları anlattı. Dengeli beslenmeye dair örnekli sunumlar yapan Dilek Aysümer, dengeli bir şekilde her şeyin yenilebileceğini, gün içerisinde doğru beslenme alışkanlıkları sayesinde kiloları kontrol etmenin mümkün olabileceğini söyledi.

Eğitime katılanların merak ettikleri soruları tek tek cevaplandıran Aksümer, şunları dile getirdi: ?Özellikle kadınların son yıllarda yaşadığı en büyük sıkıntı olan obezite; saatlerini masa başında geçiren ofis çalışanlarında çok daha sık görülüyor. İlk bakışta fiziksel bir problem olarak görülen obezite, yol açtığı diyabet, yüksek kolesterol, kalp hastalıkları ve benzeri pek çok hastalığa da davetiye çıkarıyor. Uzun süre hareketsiz kalmak, uzayan toplantılar yüzünden öğün atlamak, sonrasında yenilen bol kalorili besinler, kapalı ortamda ve zararlı ışınların altında çalışıyor olmak, çalışanların zamanla obezite hastalarına dönüşmesine sebep olabiliyor. Tüm bu faktörler, çalışanların iş şartlarına ve bireysel ihtiyaçlarına cevap veren bir beslenme programına uyulmasını gerektiriyor.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber