Arıcılara polen tuzağı dağıtıldı

Bayburt'ta İl Özel İdaresi kaynakları kullanılarak uygulamaya konulan Arı Ürünlerini Geliştirme Projesi kapsamında çiftçilere polen tuzağı dağıtıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2012 17:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Hasan İpek'in de katıldığı törende, 205 adet polen tuzağı, Bayburt Arı Yetiştiricileri Birliği'ne kayıtlı 41 üreticiye dağıtıldı.

Vali İpek, törende yaptığı konuşmada, Bayburt'ta sosyal anlamda bir ilerleme olduğunu belirterek, "Hem nüfus anlamında hem de turizm anlamında bir ilerleme var. Ama bundan sonra turist gezer, Bayburtlu bakar olmayacak. Bunu sizlere tavsiye ediyorum. Bayburtlu da onlardan para kazanacak, işte bunların bir tanesinin yolu da bu. Polen baldan daha da kıymetli bir arı ürünüdür. Balın kilosu 30 lira civarında ama polenin bir kilosu 40 liraya satılıyor. İnşallah Bayburtlular bundan çok daha fazla gelir elde edecekler" dedi.

İl Özel İdaresi olarak bu projeyle çiftçilere destek sağladıklarını, örnek olduklarını ifade eden Vali İpek, şunları söyledi:

"Sizlerin bunlardan çok daha fazla alıp koymanız gerekiyor. Arıcılık yaparken poleni almazsanız, yaptığınız tüm emek boşa gitmiş olur. Bu anlamda bu başlangıcın hayırlı Uğurlu olmasını diliyorum. Hepinizin de bildiği gibi Bayburt balını tescilledik. Bu konuda bizden yardımlarını esirgemeyen Arıcılar Birliği Başkanımıza teşekkür ediyorum, çok gayret sarf etti. Bundan sonra herkes her balı, Bayburt balı diye satamayacaktır. Bayburt balı tescillenmiş olarak Türkiye'de tarifi yapılan tek baldır. Bu anlamda Arıcılar Birliği'ni tebrik ediyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber