Cemile Yeşil Anadolu Lisesi'nden mezuniyet töreni

Çorlu Cemile Yeşil Anadolu Lisesi'nin 4. dönem mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Mezuniyet belgelerini alan öğrenciler, keplerini havaya atarak mezuniyet coşkusunu yaşadılar.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2012 21:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çorlu Cemile Yeşil Anadolu Lisesi'nin 4. dönem mezuniyet töreninin gerçekleştirildiğini kaydeden Cemile Yeşil Anadolu Lisesi Müdürü Orhan Yürükçü: "Okulumuzda bu yıl zil çalmadı. Sessiz okul projesini uyguladık. Çok daha güzel çok daha iyi oldu. Mahmut Yeşil'e bizlere güzel bir okul kazandırdığı için, teşekkür ediyorum. Bize güzel bir okulda öğretmenlik yapma fırsatı verdi" dedi.

Yürükçü: "Mezun olan öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm öğrencilerimizden isteğimiz, cennet vatanımıza katma değer sağlamalarıdır. Öğrencilerimizden bir diğer isteğimiz ise iyi arkadaş edinmeleridir, çünkü iyi arkadaş ayna gibidir" diye konuştu.

Okul birincisi olan ve mezun öğrenciler adına bir konuşma gerçekleştiren 12 Yabancı Dil sınıfından Gülcan Arslan ise, tarif edilemez bir mutluluk ile hüznü bir arada yaşadığını belirterek: "Burada geçirdiğimiz zaman sadece 4 yıl gibi görünebilir ancak bu zaman zarfında bizler kocaman bir aile olduk. Bu günleri özlemle ve tebessümle hatırlayacağız. Bugün burada bu konuşmayı yapıyor olmak gerçekten gurur verici" dedi.

Konuşmasının bir bölümünde arkadaşlarına da seslenen Arslan: "Hayallerinizden asla vazgeçmeyin. Bütün hayallerinizin gerçeğe dönüşmesini diliyorum" şeklinde konuştu.

Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Bağlar ise mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada: "2011 - 2012 Eğitim - Öğretim döneminde Çorlu'da 76'sı resmi 167 kurum hizmet verdi. 2012 - 2013 döneminde bu okullara Mesleki Otistik Merkezi ile Eğitim ve Uygulama Okulu da eklenecek. Bu okullar da Eylül ayından itibaren hizmete başlayacak. 4+4+4 olarak bilinen sistem ile milli eğitimin mevcut eğitim sisteminde yeniden yapılanmaya gidildi. Çorlu'da ilkokul, ortaokul ve liseler belirlendi. Yeni döneme sorunsuz bir şekilde girmek istiyoruz" dedi.

Müdür Bağlar: "Çorlu'da fiziki anlamdaki en iyi okulda okudunuz. Bu binayı eğitim - öğretime kazandıran Mahmut Yeşil'e, eşlerine ve ailesine bir kez daha teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizi ve ailelerini tebrik ediyorum. Tüm öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Okul birincisi Gülcan Arslan ikincisi Aslı Mergen ve okul üçüncüsü Cansel Yavuz'a hediyelerini takdim etmek üzere kürsüye gelen hayırsever işadamı Mahmut Yeşil'in eşi Serpil Yeşil ise törende yaptığı konuşmada, öğrencilere, arkadaşlarım diyerek hitap etti. Yeşil: "Öğrenci arkadaşlarım diyorum çünkü bende öğrenciyim. 28 Haziran'da mezun olacağım. Mahmut Bey bana da burs verdi. Başka bir konu olsaydı bu kadar yardımcı olmazdı ancak konu eğitim olunca Mahmut Bey için akan sular duruyor. Mezun olan öğrencilerden, özellikle de kız öğrencilerden isteğim eğitimlerine devam etmeleridir. Eğitimli çocuklar, gençler yetiştirebilmeleri için eğitimlerine ara vermeden devam etmeleridir" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından mezuniyet belgelerini alan öğrenciler keplerini havaya atarak mezuniyet sevincini yaşadılar. Cemile Yeşil Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen mezuniyet törenine okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber