En kötü 5 e-devlet sitesi...

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 15 Haziran 2012 08:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Devletin zirvesi e-devlet'in de zirvesinde

Cumhurbaşkanı Gül'ün elektronik hizmetlere gösterdiği duyarlılık, devletin zirvesine ait olan Köşk'ün internet sitesini, e-devlet listesinin de zirvesine taşıdı

Deniz ÇİÇEK / ANKARA

TÜRKİYE Bilişim Derneği'nin ODTÜ ile birlikte hazırladığı 'Kamu Kurumu web siteleri ve kullanılabilirlik' araştırmasına göre, Cumhurbaşkanlığı'nın internet sitesi en beğenilen kamu kurumu sitesi oldu. Araştırmada, Köşk'a ait internet sitesi toplam puanlamada birinci sırada yer aldı. Sıralamanın en tepesinde e-devlet sitesi yer alırken, bu site zaten bütün uygulamaların toplandığı yer olduğu için sıralama dışı olarak değerlendirildi. Yapılan sıralamaya göre, bilişim ve teknoloji uygulamalarından sorumlu olan Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlıklarının web sitesi dahi, Köşk'ün sitesinden sonra geldi.

Puanlamaya göre, Köşk'ün internet sitesini, SGK, TÜİK, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Orman Su işleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı izledi.

Sıralamada en son sırada Maliye Bakanlığı'nın web sitesi yer alırken, son 5 kurum, Maliye yanında Milli Savunma Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Devlet Personel Başkanlığı ve Gümrük Ticaret Bakanlığı oldu.

UYGULAMALAR 100 PUAN ALDI

Köşk'ün internet sitesi, kaydırma çubuğu, sayfa içi gezinim, sayfa içi başlıkları ve site başlıkları, üst veri, içerik arşivleme ile site yayınlanması gibi başlıklarda 100 tam puan aldı. Sitenin, iletişim, arama, yazı görünümü, donanım ve yazılım gibi uygulamaları da 80'in üstünde puana layık görüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber