Dakikada bin 774 kelime okuyor

Kırşehir'de özel hızlı okuma kursu alan Vildan Yeşil isimli öğrenci, bir kurda hızını 17 kat artırarak derece yaptı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2012 10:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özel Hake Hızlı Okuma Kursu'nun Kırşehir şubesi öğrencilerinden Vildan Yeşil, elde ettiği başarı ile Türkiye derecesi yaptı. Bir kurda 17 kat artış sergileyen Yeşil, yüzde 95'lik bir algı düzeyine ulaştı.

Küçük kelime bloklarını uzun zaman harcamak yerine en kısa zamanda okuyarak aldığı eğitim ve gösterdiği üstün çalışma performansının yanı sıra yüksek algısı ile de arkadaşları ve çevresine örnek olan Yeşil, ?Bu başarıyı yakalamak aslında kendim için sürpriz olmadı. Ben düzenli çalışma prensibine sahip olan birisiyim. Bana destek olan aileme, Hake Eğitim Merkezi öğretmenlerine teşekkür ederim? dedi. 1 dakikada 98 kelime okuma kapasitesi olan Yeşil, bir kurun sonunda 17 katlık bir artış göstererek dakikada bin 774 kelime okuma kapasitesine ulaştı. Yeşil, çalışma kuru ile birlikte Hake Hızlı Okuma Kurslarının Türkiye derecesini de geçti.

Özel Hake Eğitim Kurumu Müdürü Simge Filoğlu, "Kırşehir'de ilk defa böyle bir çalışma oldu. Eğitim seviyesinin yüksek olduğu bu ilde bu başarıyı yakalamak, bizler içinde yadsınamaz derecede önemli. Gelen her öğrenci, kurumumuza girişi ile birlikte okuma hızları ve algıları özel testlere tabi tutularak bir deneme sürecine alınır. Bu süreç şu ana dek bizler için başarısız şekilde geçmedi. Öğrencilerin de okuma hızlarında yüzde 100'lük bir ilerleme sağlandı? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber