Vali Kahraman: Huzur, samimi bir gönül taşımayı gerektirir

Karaman Valisi Süleyman Kahraman, huzur arayan bir insanın samimi bir gönül taşıması gerektiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2012 14:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Babalar Günü dolayısıyla ziyaret ettiği Karaman Huzurevi'nde konuşan Vali Kahraman, "Bugün sadece bir yönetici olarak değil, bir evlat olarak yanınızdayım. Şunu hepimizin iyi bilmesi gerekiyor, gönüller ancak sevgi ve saygı ile huzur bulabilir.? dedi.

?Eğer huzurlu bir il tesis etmek istiyorsak, önce kendi içimizde huzurlu olmalıyız." diyen Kahraman, "Kendi içimizde bulamadığımız huzuru elbette ki başka hiçbir yerde bulmamız mümkün değil ve huzur her şeyden önce samimi bir gönül taşımayı gerektirir. Yalnızlığın hüznünü yaşayan insanlara kimse olamıyorsak, bir şehrin derdini derdimiz bilmiyorsak, ne gönülde ne de ilimizde huzuru tesis edebiliriz.? diye konuştu.

İnsanlar birlikte yaşamayı, bir olarak yaşamayı öğrendiğinde hiçbir acının, hiçbir sıkıntının gönül dünyasına ve huzuruna zarar veremeyeceğini belirten Vali Kahraman, tam aksine bu durumun birlik ve beraberliği güçlendireceğini belirtti.

Vali Kahraman, her insanın bir gün ihtiyarlayacağını ama ihtiyarlayanın sadece beden olduğuna, ruhun ebedi olduğuna vurgu yaptı.

Hiçbir dert ve kederin insanı bulmasını istediklerini ancak hayatın böyle olmadığını dile getiren Kahraman, "Hepimizin ömründe güzel şeyler vardır ama hepimiz ömrümüzün bir yerlerinde sıkıntılarla, dertlerle de karşılaşıyoruz. Ama biz sizin sadece geçmişteki güzel anılarla yaşamanızı değil, bugün de sevinçler yaşamanızı istiyoruz. Her daim sizlerin yanında olduğumuzu, derdinizin derdimiz, sevincinizin sevincimiz olduğunu özellikle belirtmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber