Kreş gibi çocuk servisi

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Devlet Hastanesi'nde hasta çocuklara kreş hizmeti de veriliyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2012 15:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çocuk gelişim uzmanı Duygu Şen nezaretinde çocuk servisinde tedavi gören küçük hastalara özel hizmet veriliyor. Devlet Hastanesi Başhekimi Fuat Erdem, çocuk hastalara kişisel gelişim ve tedavileriyle ilgili sıkıntıları aşmaları için eğitim verildiğini söyledi. Erdem, "Bunu İnegöl halkıyla paylaşmak istedik. Bu çocuklarımız serumdan, doktordan, hastaneden, servisten çekiniyorlar. Hem bu korkuyu aşmak, hem de onlara burada bulundukları süre içerisinde daha eğlenceli zaman geçirebilmeleri için böyle bir hizmet başlattık" dedi.

Çocuk gelişim uzmanı Duygu Şen ise, "Burada hem poliklinik hizmeti veriyor, hem de servisimizde yatan çocukların güzel vakit geçirmeleri, hastane, doktor ilaç korkularını yenmeleri, ailelerin de biraz daha bilinçlenmesi için bazı faaliyetler yapıyoruz. Bunlar genelde sanat faaliyetleri. Çocuklarımızın yaşı ve durumuna göre de değişiyor. Küçük kas, büyük kas gelişimi, dil gelişimi, öz bakım becerileri ve sosyal, duygusal alanlarda hizmet veriyoruz. Yaptığımız faaliyetleri hastanemizdeki servisimizin panolarında sergiliyoruz. Çocuklar bundan büyük zevk alıyor. Bu sayede başarı ve öz güven duyguları gelişiyor. Sadece çocuklarımız değil, burada ailelerimizle de vakit geçiriyoruz" diye konuştu.

Şen, hedeflerinin çocuk hastaların yaptığı resimlerle 'Çocuk Gözünden Hastane' isimli bir sergi açmak olduğunu sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber