Kafes sanıkları 'Zirve'de ifade verme talebinde bulundu

Poyrazköy davasıyla birleştirilen Kafes davasının sanıkları Koramiral Kadir Sağdıç, Tuğamiral Fatih Ilgar ve emekli Binbaşı Levent Bektaş, Zirve Yayınevi katliamına ilişkin hazırlanan 2. iddianamenin gönderildiği mahkemeye dilekçe gönderdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2012 23:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hazırlanan iddianamede, kendilerine yönelik suçlamalar olduğunu ifade eden 3 sanık, ifade vermek istediklerini belirtti.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dilekçe sunan Sağdıç, Ilgar ve Bektaş'ın avukatı Hüseyin Ersöz, Zirve Yayınevi katliamının, gayrimüslimleri hedef alan insanlık dışı bir eylem olarak kamu vicdanında derin yara açtığını belirtti. Mahkemeye sunulan iddianamede müvekkilleri hakkında suçlayıcı ifadelerin olduğunu ifade eden Ersöz, bu nedenle mahkemeye bilgi verme gereği duyduklarını söyledi. İddianamede ?Zirve cinayetinin Ergenekon'a bağlı bir birim tarafından Kafes eylem planı çerçevesinde gerçekleştirildiği, Rahip Santora ve Dink cinayetlerinin de aynı örgütün farklı hücreleri tarafından işlendiği? şeklinde iddiaların olduğunu hatırlatan Ersöz, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını ileri sürdü.

Sahte olarak nitelediği Kafes eylem planının üzerindeki tarihin Mart 2009 olduğunu belirten Ersöz, Zirve Yayınevi katliamının gerçekleştiği tarihin ise 18 Nisan 2007 olduğununu bu nedenle olayın Kafes planı çerçevesinde gerçekleştirildiği iddiasının dayanağının bulunmadığını savundu.

Avukat Ersöz, bu konuda müvekkillerinin ifade vermeye hazır olduklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber