AB bayrağını İstiklal Marşı ile göndere çeken okul yöneticilerine soruşturma

Haber Giriş : 04 Temmuz 2005 06:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı, AB bayrağını cuma ve pazartesi günleri İstiklâl Marşı eşliğinde Türk bayrağı ile birlikte törenle göndere çekip indiren Bursa Yıldırım Kız Meslek Lisesi yöneticileri hakkında soruşturma başlattı.

Bursa Yıldırım Kız Meslek Lisesi'nde 3 ay önce yaşanan olay, CHP Bursa Milletvekili Mustafa Özyurt'un konuyu Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e yönelttiği soru önergesiyle meydana çıktı. Mustafa Özyurt, Bakan Çelik'e, ?Bursa'da Yıldırım Kız Meslek Lisesi'nde AB bayrağı hangi makamın izni ile göndere çekilmektedir?? şeklinde soru önergesi verdi. Önergeyi cevaplayan Çelik, söz konusu olayın bakanlığı ile AB arasındaki bir projenin yanlış uygulaması olduğunu bildirdi. Bakan Hüseyin Çelik, Özyurt'un önergesinde gündeme getirdiği olayla ilgili olarak inceleme başlatıldığını, inceleme sonucuna göre yasaların gereğinin yerine getirileceğini açıkladı.

Bakan Hüseyin Çelik'in verdiği bilgilere göre hükümet ile AB arasında imzalanan Türkiye'de Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi (MEGEP) kapsamında 105 mesleki ve teknik okul ile 40 genel lise, pilot kurum olarak seçildi. Bu okullar arasında Bursa Yıldırım Kız Meslek Lisesi de yer alıyor. Proje kapsamında pilot okullara eğitim materyalleri ve proje tanıtım malzemeleri gönderildi. Yapılacak konferans, seminer, fuar, sergi ve çalıştaylarda Türk bayrağının yanında AB logosu ve bayrağı da sadece ?tanıtım? amaçlı kullanılıyor. Proje maliyetleri için devletin kasasından para çıkmıyor. Masraflar hibe ile karşılanıyor.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber