Aydın'da 4+4+4 çalışmaları tamamlandı

Aydın Valisi Kerem Al, yeni eğitim uygulamasında sorun olmadığını belirterek, ? Yeni Kayıt yaptıracak öğrenciler dışında öğrenciler okul değişikliği yapmayacak? dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2012 21:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

11 Nisan 2012 tarih ve 28261 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 12 yıllık zorunlu eğitim ve 4+4+4 uygulaması ile Aydın'da çalışmalar tamamlandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Vali Kerem Al, il genelinde 353 ilkokul, 194 ortaokul olarak kademeli geçiş yapılacağını belirtti. Okulların ilkokul ve ortaokul olarak seçimi yapılırken birçok hususun dikkate alındığını bildiren Vali Al, sadece 1. sınıfa yeni kaydolacak öğrencilerin dönüştürülen ilkokullara, 5. Sınıfa gidecek öğrencilerin ise ortaokul olarak dönüştürülen okullara adrese dayalı sisteme göre e-kayıt üzerinden kayıtlarının yapılacağını kaydetti.

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün kanunun uygulamaya konulduğu Nisan ayından itibaren İl Eğitim Denetmenleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Yöneticileri, İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri, okul müdürleri ve sivil toplum kuruluşlarının da görüşleri alınarak il genelindeki okulların İlkokul, Ortaokul ve İmam Hatip Ortaokulu'na dönüşüm çalışmalarını başlattığını kaydeden Vali Al, ?Çalışmalar kapsamında binaların fiziki yapıları, derslik sayıları, okulların dönüşümünden doğacak ihtiyaçların karşılanması, okulların birbirlerine olan uzaklıkları yol durumları ve, öğrencilerin ikametlerinin okullara olan mesafesi, eğitimcilerin oluşabilecek norm kadro durumları, öğrenci azlığından dolayı taşıma durumları, Aydın'ın geleneksel yapısı ve veli memnuniyeti dikkate alınarak dönüşüm çalışmaları sonuçlandırılmıştır? dedi.

Aydın il genelinde 353 ilkokul, 194 ortaokul olarak kademeli geçiş sistemi uygulanarak dönüşümün yapıldığını kaydeden Vali Kerem Al, ?Amacımız tüm ilköğretim okullarını imkanlar ölçüsünde tam gün eğitim yapan ilkokul ve ortaokullara dönüştürmektir. 2012 -2013 Eğitim-Öğretim yılında eğitim görecek öğrencilerimiz kendi okullarında eğitim-öğretimlerine devam edeceklerdir. Sadece 1. Sınıfa ve kaydolacak öğrencilerin dönüştürülen ilkokullara, 5. Sınıfa gidecek öğrencilerin ise ortaokul olarak dönüştürülen okullara adrese dayalı sisteme göre e-kayıt üzerinde kayıtları yapılacaktır. Vali öğrenci, öğretmen mağduriyeti imkanlar ölçüsünde giderilmiş olup, bu geçiş döneminde tüm halkımızın olumlu katkılarını bekliyoruz? diyerek uygulamanın hayırlı olmasını diledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber