Montajcılara özel komite ayarı geliyor

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 16 Haziran 2012 10:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ekonomi Bakanı Çağlayan teşvik yasasının ilk günden beri süre gelen yürürlük tarihi tartışmasına noktayı koydu.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan yeni teşvik sisteminin kararnamesinin bakanlar kurulunda acele başlığıyla imzaya açıldığını pazartesi devreye gireceğini söyledi. Bir yıllık icraatlarını seçim bölgesi Mersin'de değerlendiren Çağlayan, her bölgeye açık olan stratejik yatırımlar için ise bir liste oluşturmayacaklarını kaydetti. Çağlayan, "Stratejik yatırımlar için yabancı sermaye, ihracat, ithalat gibi tüm genel müdürlüklerden bir komite oluşturacağız. Stratejik yatırımları bu komisyon marifetiyle belirleyeceğiz" dedi.

Şeffaf bir şekilde belirlenecek

Çağlayan'ın verdiği bilgiye göre her bölgede yatırım yapma avantajına sahip stratejik yatırımları belirlemek için bir komite oluşturulacak. Ekonomi Bakanlığı'nın tüm genel müdürlüklerini içeren komite bir yatırımın stratejik olup olmadığını belirleyecek. Çağlayan, "Getirisi düşük, işçilikle monte et gönder gibi yatırımlar stratejik değil. Oluşturduğumuz komisyon marifetiyle yatırımın stratejik olup olmadığını son derece şeffaf olarak belirleyeceğiz" dedi.

1 Ocak'tan geçerli

Ekonomi Bakanı Çağlayan teşvik yasasının ilk günden beri süre gelen yürürlük tarihi tartışmasına da noktayı koydu. Çağlayan Bakanlar Kurulu'na acele başlığıyla gönderdikleri teşvik sistemi kararnamesinin pazartesi günü yürürlüğe girmesini beklediklerini söyleyerek kararnamede yürürlük tarihinin 1 Ocak 2012 olarak yer aldığını açıkladı. Çağlayan 1 Ocak 2013'e kadar da başlayacak yatırımların yer alacağını belirtti.

Perihan ÇAKIROĞLU

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber