Öğrencileri sınav stresi, velileri de Adana'nın sıcağı terletti

Üniversiteye girmek isteyen yaklaşık bir buçuk milyon adayın katıldığı, üniversiteye girişin ikinci basamağı olan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) nedeniyle hem öğrenciler hem veliler büyük heyecan yaşadı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2012 11:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

40 dereceye ulaşan sıcağa rağmen Adana'da okul bahçeleri velilerle dolarken, birçoğu çocuklarının başarısı için Kur'an-ı Kerim okudu, dua etti.

LYS'ye girecek Adanalı adaylar ve veliler, sınava girecekleri okullara sabah erken saatlerinde geldi. Adaylar sınav yerlerine alınma saati olan 09.30'a kadar aileleri ve yakınları ile heyecanla beklerken aynı zamanda son kontrollerini de yaptı. Polisin sıkı güvenlik kontrolleri ile salona giriş yapan öğrenciler, hayallerindeki üniversitelere girebilmek için sınav saatini bekledi. Öğrenciler sıkı bir aramadan sonra sınıflara girerken saç tokası, küpe, bilezik ve saatler görevliler tarafından çıkartıldı. Sınav binalarının bulunduğu cadde ve sokaklarda trafik yoğunluğu yaşandı.

Salon görevlileri tarafından adayların kimlik kontrolleri yapıldı. Bu sınavda da adayların kalem ve silgileri ÖYSM tarafından gönderildi. LYS için bir dizi önlemler de alındı. Sınav yapılan okullara yakın alanlarda inşaat çalışması, yüksek sesli müzik yayını ve gürültülü düğünler yasaklandı.

Öğrenci velileri, okul bahçelerinde çocuklarının başarısı için dua etti. Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde sınava giren çocuklarının arkasından Kur'an-ı Kerim okuyarak onlara manevi destekte bulunmak istediler. Yaklaşık 40 derece sıcaklığa rağmen İlahiyat Fakültesi'nin önünden ayrılmayan veliler, yanlarında getirdikleri atıştırmalıkları yiyerek sınavın bitmesini bekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber