Kaçkarlar'da buzul gölünde yüzdüler

Kaçkar Dağları'nda yürüyüş gerçekleştiren Rizeli doğaseverler, çevresinde henüz karın kalkmadığı 3 bin 368 metre rakımdaki Büyük Deniz buzul gölüne girerek serinledi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 16 Haziran 2012 12:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kaçkarların, Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi sınırlarında bulunan Büyük Deniz Gölü, doğaseverlerin ilgi odağı haline geldi. Yaz sıcakları ile çözülmeye başlayan buzul gölüne girenler soğuk suda serinledi. Türkiye Dağcılık Federasyonu Rize İl Temsilcisi ve Rehber Hasan Önder, yaz sıcaklarının başladığı bu günlerde sahildeki insanların denize, kendilerinin de 3 bin 368 metre rakımda Büyük Deniz Gölü'ne girerek yüzdüklerini söyledi.

Suyun oldukça soğuk olduğunu ifade eden Önder, "Bölgede doğa yürüyüşünün ardından buzul göllerinde serinlemek keyifli oluyor. Ancak bu göllere girerken dikkatli olunmalı. Uzun yürüyüşün ardından hemen göle girilmemesi gerekiyor. Suyun soğuk oluşu nedeniyle vücudu önce alıştırmalı, sonra göle girilmeli. Aksi takdirde bazı riskler oluşabilir" dedi.

KAÇKAR BUZUL GÖLLERİ

Kaçkar Dağları, Türkiye'nin kuzeyinde, Doğu Karadeniz sahili boyunca uzanan dağ sırasıdır. En yüksek noktası olan Kavrun Dağı 3 bin 932 metredir. 1994 yılında Milli Park ilan edilen Kaçkarların en önemli kaynak değeri buzul gölleridir. Milli Park sıfatı verilmesindeki en önemli etken de birçok buzul gölünü bünyesinde barındırmasıdır. Büyük Deniz Gölü'nün en önemli buzul gölü olduğu Kaçkarlar silsilesindeki Altıparmak Dağları'nda da irili ufaklı 14 buzul gölü bulunmaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber